Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ наскоро

...
Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ наскоро
Коментари Харесай

Coinbase завежда дело срещу Комисията по ценни книжа и борси на САЩ

Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати неотдавна отхвърли настояването на Coinbase Global за нови регулации в бранша на цифровите активи, което накара най-голямата крипто борса в страната да разгласи желанието си да оспори това решение по правосъден път.

С дребен брой гласове – 3 на 2, комисията отхвърли предлагането за нови регулации, наблягайки кардиналното противоречие с изказванието на Coinbase, че актуалните регулаторни рамки са непрактични за крипто промишлеността.

След това решение Coinbase неотложно уведоми апелативния съд за желанието си да оспори позицията на SEC по правосъден път. Това развиване бележи още една глава в продължаващата битка сред крипто бранша и първостепенния финансов регулатор на Съединени американски щати.

SEC поредно поддържа тезата, че по-голямата част от крипто токените са скъпи бумаги и затова попадат в нейния регулаторен обсег, което докара до правосъдни дейности против голям брой крипто компании, в това число Coinbase, за търговия с токени, които съгласно SEC би трябвало да бъдат регистрирани като скъпи бумаги.

Председателят на SEC Гари Генслер удостовери в настрана изказване в поддръжка на решението на комисията, че съществуващите закони и разпореждания се ползват съответно към пазарите на крипто скъпи бумаги – позиция, която Coinbase гневно оспорва.

В изказването си Генслер твърди, че като е поискала регулаторни насоки, Coinbase безмълвно е признала юрисдикцията на SEC върху крипто промишлеността – позиция, която преди този момент е била оспорвана от борсата.

Републиканските комисари на SEC Хестър Пиърс и Марк Уйеда взаимно показаха несъгласието си с решението на комисията, като подчертаха значимостта на решаването на основни въпроси, подбудени от нововъзникващите технологии и нововъведения, разглеждайки го като неразделна отговорност на един съзнателен регулатор.

Компанията в началото прикани SEC през 2022 година да създаде профилирани разпореждания за крипто бранша, като се аргументира с неадекватността на съществуващите закони за скъпите бумаги в Съединени американски щати. През април същата година Coinbase изиска намесата на съда, с цел да принуди SEC да отговори на петицията им – ход, отритнат от съда, базирайки се на уверението на SEC за отговор.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР