Чанпенг Джао, основателят и бивш главен изпълнителен директор на Binance,

...
Чанпенг Джао, основателят и бивш главен изпълнителен директор на Binance,
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Основателят на Binance Чанпен Джао получи присъда от 4 месеца затвор

Чанпенг Джао, създателят и някогашен основен изпълнителен шеф на Binance, получи присъда от четири месеца затвор за това, че не е съумял да сътвори надеждни гаранции против прането на пари.

Като създател на най-голямата борса за криптовалути в света, дейностите на Джао провокираха натоварен надзор, разкривайки история, в която стремежът към напредък постоянно засенчва спазването на регулаторните рамки на Съединени американски щати.

Присъдата на арбитър Ричард Джоунс акцентира сериозността на прегрешенията на Джао, като отрази опасенията за по-широките последствия от пренебрегването на откритите закони.

Прокурорите обрисуваха унищожителна картина на интервенциите на Binance под управлението на Джао, като подчертаха съучастието на борсата в улеснението на нарушавания на глобите на обща стойност над $898 милиона. Това освен разкри систематични пропуски в спазването на нормативната уредба, само че и повдигна съществени въпроси по отношение на целостта на световните финансови системи.

Строгостта на присъдата на Джао, за която упорстваха прокурорите, се коренеше в признаването на дълбоката щета, нанесена на националната сигурност на Съединени американски щати от неговите дейности, отразявайки повратен миг в пресечната точка на криптовалутите и регулаторния контрол.

В отговор на това правният екип на Джао провежда енергична отбрана, като настояваше за благосклонност въз основа на съдействието му с управляващите и самодейните стъпки на Binance за премахване на пропуските в спазването на разпоредбите.

Въпреки това несъответствието сред номиналното наказване на Джао и неговото зашеметяващо благосъстояние, оценено на $33 милиарда, служи като блестящо увещание за крещящите разлики в отчетността на финансовия хайлайф.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР