По време на специална среща в Рияд министърът на финансите

...
По време на специална среща в Рияд министърът на финансите
Коментари Харесай

Мъже “крадат” от жените си в Пакистан – дигиталните валути може да са решението на проблема

По време на специфична среща в Рияд министърът на финансите на Пакистан Мухаммад Аурангзеб изрази интереса на държавното управление да одобри цифрова валута.

Аурангзеб акцентира проблем, при който дами, получаващи държавна помощ, оповестяват, че членовете на фамилията от мъжки пол постоянно вземат парите, предопределени за тях.

В отговор на това предизвикателство Аурангзеб акцентира нуждата от прекосяване към цифрови портфейли за парични заплащания. Той има вяра, че цифровата валута и портфейлите оферират по-сигурен и транспарантен метод за разпределение на средства на заслужаващи хора, изключително дами в потребност.

Пакистан прави крачки в укрепването на стопанската система си с усъвършенствани тактики за събиране на доходи и понижаване на недостига. Въпреки това не престават да съществуват провокации, по-специално забележителната част от стопанската система, която остава недокументирана, което води до обилни загуби на доходи за държавното управление.

Въпреки икономическите компликации, изострени от пандемията COVID-19, Пакистан търси пътища за икономическо възобновяване и напредък. Разглеждането на цифрова валута е в сходство с задачите на държавното управление за възстановяване на събираемостта на приходите и решение на въпроси, свързани с финансовата бистрота и документи.

Аурангзеб също акцентира позитивните връзки сред Пакистан и Международния валутен фонд (МВФ), като означи растежа на запасите на Държавната банка. Тъй като търсенето на цифрови портфейли измежду получателите на държавна помощ се усилва, има евентуално доближаване с напъните на централната банка да изследва начинания за цифрова валута.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР