Комисията по транспорта към Европейския парламент отхвърли предложението важният за

...
Комисията по транспорта към Европейския парламент отхвърли предложението важният за
Коментари Харесай

Транспортната комисия на ЕП отхвърли искането за връщане на пакета Мобилност

Комисията по превоза към Европейския парламент отхвърли предлагането значимият за българските превозвачи пакет " Мобилност " да бъде върнат за преразглеждане в Европейската комисия.

Това стана с 19 гласа " за " и 30 " срещу ". През идната седмица евродепутатите би трябвало да гласоподават дали стартират договарянията по пакета " Мобилност ". Ако вотът бъде позитивен, следва така наречен " триалог " със Съвета и Комисията. Тези договаряния обаче ще стартират след встъпването в служба на новия комисар по превоза.
Андрей Новаков - евродепутат - ГЕРБ: Имаме потребност от мандат, с който да можем да преговаряме с нашите съперници от другата страна, за това част от нашите условия да останат, от част да се откажем, тъй че най-малко по-големите неща като връщането на камиона, връщането на лидера да успеем да го запазим и да пуснем нещо по-малко. Петър Витанов - евродепутат- Българска социалистическа партия: Най-крайните, най-радикалните ограничения ги предлага Европейският парламент в лицето на немски и френски евродепутати. Ние се надяваме тези текстове да бъдат отстранени тогава, когато се търси компромисно решение на трите органа. Ангел Джамбазки - евродепутат - Вътрешна македонска революционна организация: Видяхме обединяване на всевъзможни хора, които в никакъв случай не са дали своят вот до момента в тази комисия, против това рационално предложение. Ние настоявахме да се върне в Европейската комисия, не в комисията по превоз. Отхвърли се, това е следващата стъпка, която ние вършим в изпълняването на общата си българската тактика и отбрана на националния интерес.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР