Комисията по отбрана към НС отхвърли ветото, наложено от президента

...
Комисията по отбрана към НС отхвърли ветото, наложено от президента
Коментари Харесай

Румен Радев не е на себе си от бяс! Депутатите му нанесоха удар с решението за ветото

Комисията по защита към Народно събрание отхвърли ветото, наложено от президента Румен Радев, върху изпращането на бронирана транспортна техника за Украйна.
Това стана с гласовете на 11 депутати, 4 гласоподаваха „ срещу “, а въздържал се “ нямаше.
По време на дебата, предшествал гласуването, Димо Дренчев от „ Възраждане “ сподели, че партията му ще поддържа ветото на президента. „ Трябва да пазим нашите качества такива, каквито ги имаме. Нашето мнение е, че би трябвало да се запазят тези бронирани средства. Наши са си, дано останат тук “, разяснява той и посочи, че страната може да откри метод да ги ремонтира. Дренчев изиска да види БТР-ите онлайн и да разбере по какъв начин е поддържана техниката през годините.
Заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов увери, че от Министерство на вътрешните работи са им обяснили, че те нямат потребност от тази техника. „ Те не са нужни и не могат да служат за отхраната на страната “, безапелационен бе той.
Валентин Радев от ГЕРБ-СДС разясни, че БТР-ите са на към 40 години, и че специалистите в Министерство на вътрешните работи и защитата знаят по-добре дали тази техника ни е нужна, предава Tribune.
Съветникът по сигурност и защита на президента Илия Милушев репликира и акцентира, че президентът също работи с експерти и в неговата администрация също има експерти в тази област. Той настоя да „ имаме доверие на администрацията на президента “.
Манол Манолов от Българска социалистическа партия попита дали не е по-добре БТР-ите да се правят отстъпка на разнообразни общини в страната, а Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС приключи полемиката с коментара, ченародните представители още от края на месец юни са имали опция да се срещнат с цялата информация по отношение на БТР-ите, и дебатът за даването им на Украйна се води от шест месеца.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР