Комисията по конституционни въпроси започна разглеждането и гласуването на промените

...
Комисията по конституционни въпроси започна разглеждането и гласуването на промените
Коментари Харесай

Започна разглеждането и гласуването на промените в Конституцията

Комисията по конституционни въпроси стартира разглеждането и гласуването на измененията в главния закон на второ четене.

В самото начало на съвещанието имаше известно напрежение, което бързо беше туширано и комисията стартира работа.

Златан Златанов от “Възраждане ” изясни, че представителите на партията няма да се записват и приканиха сътрудниците им от Българска социалистическа партия също да не го вършат. Той разяснява, че съставът на комисията не е цялостен и посочи, че има 3 непълни бройки. Златанов съобщи, че “Възраждане ” няма да поддържат измененията, тъй като те са във щета на българското общество и на българските жители.

Никола Минчев от ПП-ДБ репликира и съобщи, че задоволително народни представители са се записали и комисията е събрала нужния кворум за осъществяване на съвещанието. Той прикани депутатите да стартират да гледат измененията в Конституцията на второ четене.

Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС разяснява, че те са апелирали останалите бройки да се запълнят. Тя настоя да се постъпи отговорно и да стартират да се гледат измененията в Конституцията.

В последна сметка народните представители започнаха гласуването на измененията в Конституцията на второ четене. Към момента комисията одобри една смяна, а точно, че “науката, образованието и културата са национални полезности “. 

Промените сред първо и второ четене не бих споделил, че са радикални. В огромната си част отразяват част от рецензиите и предложенията, които получихме в предходните месеци откогато и в Комисията се провеждат публични разисквания, съобщи депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев преди съвещанието на Комисията.

Минчев разяснява, че ще отнеме време, преди да бъде определен нов състав на Висш съдебен съвет и нов основен прокурор. На въпрос какво ще вършат в случай че във вторник още веднъж Народно събрание не може да работи, той акцентира, че работата на Народно събрание не може да става пленник на желанията на 1/3 от народните представители, тъй като имат значима работа. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР