Комисията по финансов надзор да внесе доклад за действията си

...
Комисията по финансов надзор да внесе доклад за действията си
Коментари Харесай

Депутатите задължиха КФН с доклад по казуса Олимпик

Комисията по финансов контрол да внесе отчет за дейностите си във връзка с кипърското застрахователно сдружение " Олимпик ", което банкрутира и остави близо 200 000 български жители без наложителната застраховка " Гражданска отговорност ". Парламентът гласоподава предлагането, направено от ГЕРБ, като преди този момент отхвърли предлагането на опозицията в лицето на Българска социалистическа партия.

Предложението бе подкрепено от 107 депутати, 5 гласа " срещу " и 57, които гласоподаваха " въздържал се ".

Срокът за внасянето на отчета е 7 септември 2018 година

Докладът би трябвало да обгръща всички дейности на комисията от момента на стъпването на застрахователното сдружение на българския пазар до 17 август 2018 година, когато застраховките на българските жители бяха прекъснати.

Докладът би трябвало да съдържа информация и за собствеността на компанията, направените вноски в Гаранционния фонд, както и информация за настоящото положение на фонда.

Депутатите разпоредиха и на министъра на финансите Владислав Горанов да изследва всички благоприятни условия в българското, европейското и интернационалното законодателство за своевременното възобновяване на сумите на засегнатите лица и гарантирането на техните права.

Припомняме, че през днешния ден депутатите се събраха изключително по искане на Българска социалистическа партия по проблема с банкрутиралото застрахователно сдружение " Олимпик " и поради срутва в Търговския указател.

Пред депутатите зам.-шефът на КФН Ралица Агайн подава отчет по дейностите си, както и своята оставка, която депутатите одобриха като честен акт, въпреки и множеството от изявленията да не визираха виновност в КФН.

Министърът на финансите Владислав Горанов към този момент предизвести от парламентарната естрада, че парите, внасяни в Гаранционния фонд за застраховката " Гражданска отговорност ", са на хората, които са се застраховали, т.е. на българските жители. " Ако решим с тези пари да покрием риска на ЗК " Олимпик ", ще ощетим българския поданик ", сподели в Народното събрание министърът на финансите Владислав Горанов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР