Комисията по енергетика трябва да заседава днес извънредно.По време на

...
Комисията по енергетика трябва да заседава днес извънредно.По време на
Коментари Харесай

По искане на депутати от ГЕРБ: Комисията по енергетика ще заседава днес извънредно

Комисията по енергетика би трябвало да заседава през днешния ден изключително.

По време на съвещанието ще бъдат изслушани министъра на енергетиката Александър Николов, както и изпълнителните шефове на БЕХ, Булгаргаз, Булгартрансгаз и Газов Хъб Балкан. За чуване пред депутатите са поканени и ръководителите на КЕВР и ДАНС.

Всички представители на институциите ще бъдат питани за детайлите по договорката за продажбата на природен газ от Булгаргаз на 4.02.2022 година на държавната газова борса.

До изключителното съвещание се стигна след разкритията за продажбата на големи количества от синьото гориво в границите на 3 секунди.

Заседанието на енергийната комисия се привиква по искане на народни представители от ГЕРБ след внасяне на нужния брой подписи съгласно Правилника на Народно събрание. Комисията ще се организира през днешния ден, 8.02.2022 година, от 14:00 часа.

" Смените в „ Булгаргаз “ отразяват упоритостите за преодоляване на един бранш и упоритостите са напълно комерсиални, даже не и политически ". Това разяснява във Варна заместник-председателят на ГЕРБ и някогашен вицепремиер Томислав Дончев.

Той напомни, че предходният началник на „ Булгаргаз “ Николай Павлов е бил длъжностен министър на президента Радев и не е член на ГЕРБ, т.е. не може да бъде свързван с партията.

„ В този смисъл промяната може да бъде изтълкувана единствено като опит за преодоляване на един бранш. Колкото до мненията – кой отварял война, простете, само че на опозицията работата ѝ е да задава въпроси и да подлага на критика. Никой не може да ни забрани да бъдем съпротива и да задаваме въпроси, въпреки всичко демокрацията работи по този начин. Докато управляваш - ти задават въпроси и отговоряш.

И с цел да сме правилни – обективната истина е над всевъзможни тълкования. Във времена на недостиг на газ, има ли такава продажба или няма, само че очевидно е, че такава има. Да не навлизаме и в детайлности, какво е количеството “, разяснява още Дончев.

Той уточни, че е научил и за продадени количества от „ Чирен “, което е изключително тревожно, изключително поради обстоятелството, че се намираме посред зима.

„ Посред зима да се продават количества от Чирен – това е закононарушение “, разяснява още Дончев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР