Комисията по бюджет и финанси прие промените в Закона за

...
Комисията по бюджет и финанси прие промените в Закона за
Коментари Харесай

Промените в Закона за хазарта минаха през бюджетна комисия

Комисията по бюджет и финанси одобри измененията в Закона за хазарта, съобщи " Фокус “. „ За “ плана гласоподаваха 11 „ срещу “ – 0, „ въздържали се “ – 6. Предстои планът на решение да бъде прегледан на първо четене от пленарна зала.
Припомняме, че измененията бяха препоръчани от Валери Симеонов и НФСБ и посредством тях се цели одържавяване на лотарийните игри. В момента лиценз за образуване на такива имат две
лотарии, благосъстоятелност на предприемача Васил Божков. Вчера той съобщи, че страната желае да му отнеме бизнеса, властта му отвръща, че не е спазвал закона и не е внасял цялата сума по таксите, планувани от Комисията по хазарта.
С измененията в закона се не разрешава организирането на
хазартни игри, разпространяването на билети, фишове, талони или други знаци, както и заплащането на облаги на хазартни игри от лица или обекти или вериги от обекти без съответния лиценз. Текстовете плануват лотарийни игри, като се изключи лотария, бинго, кено или техните разновидности, да могат да се провеждат единствено от Държавното дружество „ Български състезателен тотализатор “ след приемане на съответния лиценз. Законът дава опция в период до 30 дни от влизане в действие, уредниците, чииото лиценз ще бъде преустановен са длъжни да учредят в интерес на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на облагите, които не са изплатени до този миг.
Законът за
хазарта потегли добре, хайда да му е по вода, разяснява Валери Симеонов след съвещанието на комисията.
Във връзка с възможни оферти на Министерство на финансите за основаването на Национална организация по
хазарта, Симеонов съобщи, че като внесат ще разсъждава. „ По силата на какво очаквате да си приказвам с Министерство на финансите, с финансовия министър. Нито сме от една партия, нито съм го предложил, тъй че по същата логичност може да ме попитате за всеки законопроект на всеки различен министър “, сподели още Симеонов.
Според него не става въпрос за налагане на монопол върху цялостен бранш. „ Хазартът се резервира в негови други форми, които също не са дребни. Когато им пристигна времето, ще се занимаваме и с тях “, посочи още водачът на НФСБ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР