Комисия по сигурността в израелското правителство се събира тази вечер,

...
Комисия по сигурността в израелското правителство се събира тази вечер,
Коментари Харесай

Комисия в израелското правителство обсъжда възможностите за прекратяване на огъня



Комисия по сигурността в израелското държавно управление се събира довечера, с цел да разиска опциите за преустановяване на огъня след единадесет дни на въоръжени конфликти сред Израел и ислямисткото придвижване Хамас, което управлява Ивицата Газа.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху, който също се чака да участва на съвещанието, към този момент изрази решителност да продължи военната акция, до момента в който тя реализира задачите си - възстонавяването на спокойствието и сигурността на израелците.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш съобщи пред Общото заседание на международната организация, че продължаващите взаимни въоръжени офанзиви сред Израел и палестинците би трябвало да спрат незабавно:

" Настоявам израелските управляващи да съблюдават законите при въоръжени спорове, включващи съразмерната приложимост на мощ. Призовавам ги да съблюдават оптималната въздържаност в хода на провежданите военни интервенции. Също по този начин упорствам Хамас и другите групировки да спрат изстрелването на ракети и минни снаряди от гъсто обитаеми палестински региони против обитаеми места в Израел - дейности, които също са в явно нарушаване на интернационалното филантропично право. И най-много, ще повторя апела си: Това, което би трябвало да реализираме, е неотложно преустановяване на огъня. "

Световната здравна организация прикани да бъде обезпечен кулоар за обезпечаване на филантропична помощ в палестинския анклав. " Затварянето на входните и изходните пунктове за пациенти и филантропична активност и строгите ограничавания за влизането на медицински доставки утежнява здравната рецесия, " акцентира ръководителят на средиземноморския клон на организацията Ахмед ал Мандари.

Междувременно СЗО насочи незабавен апел за събиране на 7 милиона $, които ще бъдат нужни през идващите шест месеца за превъзмогване на здравната рецесия в Газа и на Западния бряг.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР