Комисия от Община Стамболийски извърши проверка на място в местността

...
Комисия от Община Стамболийски извърши проверка на място в местността
Коментари Харесай

Община Стамболийски извърши проверка на развъдник на риба

Комисия от Община Стамболийски извърши инспекция на място в местността " Елака " в обект " Рибарник " - разплодник на риба в УПИ 016032-рибовъдство по КВС на село Йоаким Груево. Комисията е назначена още на 31.12.2021 година, като преди инспекцията на място стартира обстойна инспекция на документите на обекта, която продължава и сега. В комисията участваха зам.-кметът Теодора Денева, гл. арх. Михаела Йончева-Райчинова, шеф дирекция " ТСУ " инж. Костадин Аврамов, екологът Стоянка Михайлова и гл. експерт " Контрол на строителството " Николай Доганов.


Констатирано е, че теренът е необезопасен и това основава действителна заплаха за срутване на земни маси, в това число и на дигата. Мястото не е оградено и има заплаха от рухване на хора и животни във водното огледало. Има изместване на СМР, като са пропуснати 7-8 декара от строителното позволение, а същите са работени в прилежащ парцел на същото лице. Ще бъде назначено геодезическо снимане, с цел да се откри с акуратност нарушаването. Не на последно място няма основана организация за разчистване на тежката техника, която придвижва големи количества тиня и пръст на основния път и това е сериозна причина за ПТП-та. Това бе установено преди няколко дни персонално и от кмета на общината Георги Мараджиев, който разпореди на притежателя на рибарника да вземе ограничения по почистването на пътя. „ След днешната инспекция ще бъде издадено наставление за възобновяване на парцела, в който има нахлуване и връщане на СМР в рамките на парцела, за който има издадено строително позволение. Разрешението за градеж е влезнало в действие и не може да бъде анулирано. Има публикуван протокол за разкриване на строителна линия. Това, което може да се направи, е да се спре строителството по отношение на установени нарушавания и строителни действия в отклоняване от утвърждения капиталов план.

Започва преустрояване на паргингите в община Стамболийски
От години паркингът сред полицията и общинската постройка се употребява за паркиране на МПС-та след произшествия. Точно в центъра на града глед...
Прочети повече
За всички установени нарушавания ще бъдат сигнализирани способените органи. Всичко допустимо ще направя до няколко месеца този обект да бъде спрян “, разяснява кметът Мараджиев.

Още от ПЛОВДИВ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР