Комисия от експерти от Министерство на земеделието, храните и горите

...
Комисия от експерти от Министерство на земеделието, храните и горите
Коментари Харесай

Провериха две къщи за гости в Хисаря и Батак, изрядни са

Комисия от специалисти от Министерство на земеделието, храните и горите и Държавен фонд „ Земеделие “, извърши през вчерашния ден инспекция на две къщи за посетители в Хисаря и Батак. Това са „ Виктория хаус “ в Хисаря и " Вила Евгениева " на брега на язовир Батак. Обектите са част от общо 288-те къщи за посетители, които се ревизират по заповед на министъра на земеделието, горите и храните Десислава Танева. Те са финансирани по ограниченията 311 и 312 от Програмата за развиване на селските региони /2007-2013 г./, и към момента са в интервал на мониторинг.

Одобрените разноски на Едноличен търговец „ Виктория Хаус – Виктория Говедарска “, са в размер на 677 887,13 лева, а утвърдената и изплатена дотация – 391 160 лева Одобрената инвестиция на Едноличен търговец „ Александрина Евгениева “ е за 332 076,15 лева, а дотацията 232 453,31 лева Проследена бе цялата активност на двете къщи за посетители - дали вложенията са налични, дали действат по предопределение, както и интервала, в който работят.

Проверката на техническия инспекторат за всички обекти е сложна. Резултатите би трябвало да се обобщят и ще се дават на министъра на земеделието при започване на месец юли, разяснява Йосиф Ячев, шеф на Областната дирекция на Държавен фонд „ Земеделие “ Пловдив. Той посочи, че от старта на инспекциите, досега не са установени нередности в къщите за посетители в областите Пловдив и Пазарджик. Общо 26 къщи са къщите за посетители в двата района, в които ще се „ рови “.

Собственикът на „ Виктория хаус “, Виктория Говедарска, се оказа щерка на скандалния предприемач Иван Говедарски от Раковски. През 2010 година той бе задържан при така наречен акция " Леярите " на Национална агенция за приходите и пловдивската полиция. Заедно с него бяха арестувани съгражданинът му Йосиф Зайков и Радослав Балджийски от Пловдив. Те бяха хванати да претопяват злато и платина в маскирана като краварник противозаконна леярна в Раковски.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР