Комисарят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC)

...
Комисарят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC)
Коментари Харесай

Подходът на SEC към LBRY е неадекватен според Хестър Пиърс

Комисарят на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) Хестър Пиърс изрази безапелационното си отрицание към дейностите на SEC по обвиняванията против крипто стартъпа LBRY.

Въпреки настояването на SEC, че използването на законите за скъпите бумаги при токеновите планове е ясно, комисар Пиърс съобщи в изказване предишния петък, че това не е действителността.

Според нея не съществува жизнеспособна опция за компания като LBRY да записва своето функционално предложение на токени. Дори в случай че сдружението успее да записва предлагането на токени, това евентуално няма да донесе обилни изгоди. Пейрс акцентира още смисъла на спазването на условията в името на вложителите.

Забележките на Пиърс последваха неотдавнашната обява в блога на LBRY Inc. от 19 октомври, в която се афишира закриването на активността ѝ години откакто SEC в началото упрекна стартъпа в продажба на нерегистрирани скъпи бумаги. Комисията твърди, че компанията е получила над $11 милиона под друга форма, в това число щатски долари, Биткойн и услуги по време на предлагането на токени.

Пиърс разкри своето противоречие, заявявайки, че не поддържа започването на делото, само че не е в положение да изрази обществено опасенията си, до момента в който делото е в развой на разглеждане.

Що се отнася до опита на LBRY да апелира предишния месец, с цел да анулира решението на съдията, което сложи токена под регулаторен надзор и задължи LBRY да заплати над $111,600, LBRY в последна сметка реши да не апелира.

От стартъпът обясниха, че имат задължения към SEC, правния си екип и частен заемодател, които не може да покрият. Вследствие на това активите на сдружението, в това число Odysee, са сложени под наложително ръководство, а всички негови ръководители, чиновници и членове на управителния съвет са подали оставка. Те се ангажираха да изпълнят всички останали правни отговорности, само че не и повече.

В решението от юли 2022 година съдията се въздържа да разяснява дали токенът на LBRY, LBC, съставлява скъпа книга. Пиърс посочи, че това значи, че блокчейнът на LBRY може да продължи да съществува, въпреки и по по-предизвикателна траектория.

Пиърс разкритикува дейностите на Комисията, като съобщи, че тя е принудила група бизнесмени да се откажат от своето създание. Тя твърди, че непропорционалната реакция в този случай ще обезкуражи хората да изследват блокчейн технологията.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР