Комисарят на Garda Дрю Харис каза, че има огромно изкривяване“

...
Комисарят на Garda Дрю Харис каза, че има огромно изкривяване“
Коментари Харесай

„Огромно изкривяване“ при навлизането на технологията за лицево разпознаване, казва Дрю Харис

Комисарят на Garda Дрю Харис сподели, че има „ голямо деформиране “ по отношение на новата препоръчана технология, която може да помогне при полицейските следствия.

Групи като Ирландския съвет за цивилен свободи показаха угриженост за това по какъв начин може да се употребява технологията за лицево различаване, изключително дали се употребява без основателно съмнение.

Партията на зелените също изрази угриженост по отношение на правенето на лицеви технология за различаване (FRT), налична за gardaí, която беше прегледана по-рано тази година, когато беше препоръчано настрана законодателство за контролиране на региона.

Европейският парламент неотдавна гласоподава да забрани потреблението на FRT в действително време на публични места, като част от полемиките в Европейски Съюз за законодателство за изкуствения разсъдък (AI).

Говорейки в комисията по правораздаване в сряда, господин Харис сподели, че gardaí желае да употребява технология за ретроспективно сканиране на фрагменти и не желае да „ упорства надалеч “ като директивата на Европейски Съюз по отношение на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР