Коментирайки решението на унгарското правителство да въведе извънредно положение заради

...
Коментирайки решението на унгарското правителство да въведе извънредно положение заради
Коментари Харесай

Вучич не смята да въвежда извънредно положени в Сърбия

Коментирайки решението на унгарското държавно управление да вкара изключително състояние поради украинската и икономическата рецесия, президентът на Сърбия, който е в Давос, съобщи, че не счита, че в Сърбия би трябвало да се приложи същата мярка, оповестява белградският вестник "Политика ".

Видяхте, че Унгария вкара изключително състояние - поради сигурността, снабдяването, енергийните източници. Аз не мисля, че ние би трябвало да вкарваме изключително състояние, акцентира Вучич от Давос, където участва на годишната среща на Световния стопански конгрес. Вучич означи, че Сърбия има "чиста позиция " що се отнася за интернационалното право и моралните правила.

Сръбският президент съобщи, че чака да се чуе с съветския президент Владимир Путин, само че не е сигурен в това и би трябвало да се изчака още няколко дни и да се види какво ще се случи. Мисля, че ще приказвам, само че да изчакаме още някой ден. Може би индивидът не желае да беседва с мен, съобщи Вучич за ТВ Пинк, отговаряйки на въпрос ще беседва ли по телефона с съветския президент.

Сръбският президент сподели също, че ще има нарастване на цената на тока в Сърбия, само че не с 20 или 40 %, "както упорстват някои ". Вучич означи, че в околните дни предстоят диалози за газа - министърът на финансите Синиша Мали отпътува за Унгария, а самият Вучич чака диалози с руснаците.

По думите на президента Синиша Мали отива в Будапеща, с цел да види дали унгарците могат да правят отстъпка на Сърбия складове за газ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР