Коментират Андрей Дмитриев, Владимир Букарский, Игор Шатров, Станислав Смагин Украински

...
Коментират Андрей Дмитриев, Владимир Букарский, Игор Шатров, Станислав Смагин Украински
Коментари Харесай

Бортничук и Михайловски, които разстреляха руските пленници, не живяха дълго

Коментират Андрей Дмитриев, Владимир Букарский, Игор Шатров, Станислав Смагин

Украински военни са направили съзнателно ликвидиране, като са простреляли повече от 10 пленени съветски военнослужещи с изстрели в главата, заяви съветското министерство на защитата. В изказването се акцентира, че никой няма да може да показа това като " трагично изключение ".

Умишленото и методично ликвидиране на повече от 10 обездвижени съветски военнослужещи от фанатиците на ВСУ с директни изстрели в главата не може да се показва като „ трагично изключение “ на фона на хипотетичното общо съблюдаване на правата на военнопленниците от страна на Киев. режим “, означават от ведомството.

Отбелязва се също, че „ оповестените нови видеодоказателства за всеобщото кърваво кръвопролитие на украински бойци над невъоръжени съветски военнопленници удостоверяват дивата природа на настоящия киевски режим, ръководен от Зеленски и тези, които го пазят и поддържат “.

Съобщава се също, че Следственият комитет на Руската федерация е образувал наказателно дело по отношение на всеобщата екзекуция на пленени съветски военни от въоръжените сили на Украйна. Военни следователи подхващат ограничения за определяне на лицата, снимали фрагментите от клането и за изясняване на всички условия към случая.

Самоличността на убийците обаче към този момент е открита и оповестена в каналите на Telegram. Вероятните причинители на убийството са граничарите Артур Бортничук и Назар Михайловски, ученици на университета на Министерство на вътрешните работи в Харков. Бортничук е прочут и с присъединяване си в екипа на КВН " Разследването се води " от Харков.

Защо го вършат? Да озлобят Русия? За да не бъдат взети в плен?

Според политолога Станислав Смагин, боец от 1031-ви батальон на НМ на ДНР, това е бравада с диви военни закононарушения в името на самата бравада.

— Тази процедура от дълго време е крайъгълният камък на актуалната украинска еднаквост, по-специално на по този начин наречения политически украинизъм. Спомнете си подигравките с „ женското колорадо “, както и одеското „ изгаряне на колорадци “ и още веднъж всеобщите насмешки.

Разбира се, такива клипове усилват шанса на техните реализатори, а и на украинските военнослужещи, да се срещнат, по думите на Евгений Пригожин, с „ нелюбезни, само че обективни хора “. Това обаче ще е частна самодейност на място.

На държавно равнище, несъмнено, приказваме и за мъчения и от време на време за най-масовите изтезания. Но те също приказват за очевидни мъчения, само че не задоволително. Може би тъй като това ще провокира ескалация на омразата от страна на обществото и ще попречи на идващите опити за „ градивни договаряния “ с Киев?

" СП ": - Украинското командване знае ли за такива случаи? Какво от това?

- Диапазонът е от " те са добре осведомени с елементарните зверства, само че нямат нищо срещу " до " те изцяло приветстват и инструктират "...

" СП ": - Как реагират нашите бойци на това?

„ Очевидно не си заслужава да бъдат имитирани. Но лигавата деликатност на „ ние сме такива “, съчетана със сенилни мемета като „ нашите девойки към момента имат деца от някогашните украински военни “ провокира извънредно неспокойствие...

Човек има възприятието, че въоръжените сили на Украйна взеха решение да покажат, че никога не би трябвало да им се предават “, споделя Андрей Дмитриев, редактор на АПН Северозапад.

– Това е същата безсмислена селска фашистка свирепост, от която, по думите на мислителя Михаил Трофименков, „ ги болеше даже есесовците “. Но тук става въпрос за техния морал, за нас е по-важно по какъв начин да реагираме.

Принципно съм срещу убийствата на пандизчии, изключително против изтезанията на невъоръжени хора. Не е ясно обаче за какво Руската федерация не употребява други способи. Вземете същите нацисти или непознати наемници, чиито закононарушения са документирани и явни.

Съдът щеше да се организира в Мариупол, килиите бяха заварени. В резултат на това някои бяха изпратени в Турция, други в Украйна, къдетео се усещат ужасно.

По-нататък. За десетки убийства на проруски дейци в освободените територии няма нито един украински служител или чиновник на СБУ премахнат демонстративно от наша ДРГ с окървавени ръце до лакътя. И за какво? От какво се срамим?

Тук правилото на възмездието е напълно логически. И още по-добре, както се пееше в песента от времето на Сталин: „ Две очи за око ще спукаме, а за зъб цялата челюст ще счупим “. И, несъмнено, убийците на съветски пандизчии - без значение дали са играчи на КВН, футболни почитатели или нещо друго - също би трябвало да бъдат разпознати и премахнати.

Това е доказателство за цялостно безвластие и чувство за безспорна безотговорност за нечовеците от другата страна “, е уверен изпълнителният шеф на молдовския клон на Изборския клуб, политологът Владимир Букарски.

За тях това е процедура. И сме очевидци на тази процедура в доста територии. Освен това тази процедура не визира самите въоръжени сили на Украйна, а морала на цялото население на територията на „ 404 “.

" СП ": - Какво реализират с това, като снимат и клип и го популяризират? Още мъка?

„ Опитват се да основат резултат на смут и вцепенение. Целта им е да изплашат и шокират, което съумяха да създадат по време на събитията от 2 май 2014 година в Одеса, за които към момента няма осъдени.

" СП ": - В същото време нашето външно министерство не бърза да разгласи Украйна за терористична страна. Защо? Не е ли време?

- Този въпрос би трябвало да бъде заложен на съветското външно министерство.

" СП ": - В същото време всички пленени бойци от въоръжените сили на Украйна се третират в сходство с всички правила и конвенции. Правилно ли е?

— Да, мисля, че е вярно. Ние, за разлика от тях, към момента сме хора. Но тези, чиято виновност за осъществяване на военни закононарушения е открита, не могат да бъдат изрично разменени. Само съдът и най-тежкото наказване.

Това в действителност не е първият прочут случай “, споделя Игор Шатров, политолог и началник на експертния съвет на Фонда за стратегическо развиване.

- А какъв брой зверства не станаха обществени, може единствено да се гадае. Антируската реторика на украинските политици, идеологията на бандеровщината - в Украйна това от дълго време е държавен мейнстрийм. Случващото се наранява душeвността на украинците, малко по-слабите духом хора постоянно се трансформират в животни.

Виждаме с каква полуда събарят монументи в Украйна, какви стихчета карат да учат децата. Във въоръжените сили на Украйна, в националистическите батальони се възпитава животинска ненавист към съветския народ, към всичко съветско. И когато в ръцете на такива заблудени от пропагандата попаднат оръжия, в тях побеждават животинските инстинкти.

" СП ": - Според вас тази процедура в действителност ли се поддържа от военно-политическото управление на страната?

- Разбира се. Няма да изтъквам канибалски цитати, само че цялата върхушка на киевския режим се отличи с мизантропски изявления, интернет гъмжи от тях. Поддържането на висок градус на русофобия в обществото разрешава на ръководещите в Киев да печелят милиарди долари от война, изцяло игнорирайки потребностите и ниския стандарт на живот на своите жители.

" СП ": - Има ли смисъл да се повдигат обвинявания против Киев? Какво ще кажете за недоволство пред интернационалните организации?

- Необходимо е да се записват всички закононарушения на киевския режим, изключително военните закононарушения. Ще пристигна време – и ще има съд, ще има арбитражен съд, сходен на Нюрнбергския арбитражен съд, на който украинските военнопрестъпници ще би трябвало да отговорят за всичко. В актуалната геополитическа обстановка тази прогноза наподобява нереалистична, неосъществима. Но истината сигурно ще надделее. Междувременно е належащо да почукаме с тази истина на всички порти, несъмнено, и на интернационалните организации, увеличавайки броя на нашите поддръжници по света.

" СП ": - Какво ще се случи в този момент с участниците в това закононарушение?

- Известни са имената на всички нарушители. Повечето от военните закононарушения, с помощта на напъните на Следствения комитет и ФСБ, имат имена и семейства. Сигурен съм, че наказването рано или късно ще ги застигне тези гадове.

" СП ": - Доколко мислите, че сходни клипове стимулират нашите бойци? Ще попаднат ли в плен украинци по-късно?

- Прочетох в един Телеграм канал какво мислят военните репортери по въпроса. Изводите ще бъдат направени, считат те. И тези изводи няма да са лесни.

Избирайки сред живота и гибелта за Родината, нашите бойци просто няма да се предадат в бъдеще, осъзнавайки, че не можете да разчитате на снизхождението на врага. Но да станат като врагове, да стрелят по пандизчии, мисля, че към момента няма. Възпитани са друго.

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР