Коментират Александър Дмитриевский, Василий Дандикин и Иван Коновалов Руските военни

...
Коментират Александър Дмитриевский, Василий Дандикин и Иван Коновалов Руските военни
Коментари Харесай

Русия отново ще трябва да превземе Очаков: МИ-6, ЦРУ и Пентагонът постоянно ще заплашват Севастопол

Коментират Александър Дмитриевский, Василий Дандикин и Иван Коновалов

Руските военни нападнаха подготвителния център на силите за специфични интервенции на украинските войски в град Очаков, Николаевска област, заяви представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков. Съобщава се, че центърът е опустошен.

Така Москва отговори на съботната офанзива с дронове против корабите на Черноморския флот в Севастопол.

Според наличната информация съветските въоръжени сили са направили нахлуване против базата на Военноморските сили на Украйна в Очаково благодарение на безпилотни самолети-камикадзе Геран-2.

Според Министерството на защитата точно в този център английски инструктори са обучавали украински военнослужещи да ръководят военноморски дронове, употребявани за офанзива на Севастопол.

Този център беше издигнат от американците и англичаните особено за подготовка за диверсионни интервенции против Черноморския флот в Крим и наличието на подразделения на украинския флот там беше единствено прикритие.

Трябва да се означи, че съветските въоръжени сили към този момент са атакували Очаков, по-специално удари и даже заличаване на центъра бяха обявени още в първите дни на специфична военна интервенция, а през юни два дребни ракетни катера на украинската Военноморските сили, докарани от Одеса за подготовка на нахлуване против Змийския остров, бяха унищожени там.

Тогава беше обявено също, че построеният център за специфични интервенции в Очаков, предопределен да следи оперативната конюнктура в Черно море и да предава информация на Съединени американски щати и НАТО, към този момент не действа.

Очевидно е обаче, че всички тези отчети са били преждевременни. Така че е допустимо идващото заличаване на центъра да не е дефинитивно и занапред ще чуваме за това...

Всъщност този център се появи още преди Кримската пролет и в началото се намираше в Севастопол “, споделя боен специалист, капитан от първи сан от запаса Василий Дандикин.

- Съединени американски щати и НАТО от дълго време се наместват в Украйна и Крим, не забравяйте, че имаше взаимни паради, учения. Но това не беше всичко. И след 2014 година центърът се реалокира в Очаков и там се образоваха на първо място експерти по осведомителна, хибридна война.

И тогава, когато британците се заселиха, те започнаха да образоват диверсанти. И то деликатно. Трябва да се разбере, че офанзивата против Севастопол се приготвяше няколко седмици и те явно разчитаха на по-голям резултат, само че в последна сметка всичко приключи без триумф.

Между другото, това не беше първият опит да ударят Крим. Преди това техен морски дрон към този момент е попадал в нашите ръце.

Така това място се трансформира в същинско гнездо на стършели. И то е бито доста пъти.

СП: — И какъв брой още ще бъде бито? Има ли метод най-сетне да разгадаем казуса?

- Най-сигурният метод е да освободим Очаков. Спомнете си по какъв начин във кино лентата " Краят на Сатурн " - пристигнаха нашите, и незабавно се покри цялата резидентура на Абвера. Така че чакаме кракът на нашия боец да стъпи на земите, усвоявани от Суворов и Нахимов.

- " Този център е прочут от дълго време, от 2014 година е основана много сериозна военна инфраструктура “, удостоверява Иван Коновалов, боен специалист, политолог, шеф по развиването на Фонда за поощряване на технологиите на 21 век.

Дори не бих го нарекъл център. Това е пълноценна база на НАТО - или по-скоро база на англосаксонците, тъй като американците се окопаха там дружно с британците. Тази база е основана с акцент върху бъдещи интервенции – тъкмо като офанзивата против Севастопол. Сега пристигна времето за тези интервенции.

" СП ": - Възможно ли е да се унищожи изцяло тази база?

Какво значи да го унищожим изцяло? Пак дублирам, това не е център, това е инфраструктура, това е място, откъдето е комфортно да се правят такива офанзиви. Разрушаването на стените не е решението на казуса.

Освен това американците ще употребяват тази база като марка в своята агитация. Така че ще чуваме за това още веднъж и още веднъж. Окончателното решение на въпроса ще настъпи, когато нашите въоръжени сили заемат това място.

В същото време би трябвало да се разбере, че това място надалеч не е единственото, откъдето те удрят и ще нападат.

СП: Има ли други? Много?

- Това равнище евентуално към този момент не съществува. Все отново американците имат много развита инфраструктура в Черно море. И до момента в който не сме образували пробивна група, като вземем поради осъществената частична готовност, основаването на Координационен съвет, откриването на сухопътен кулоар, свързващ Крим с други райони на Русия, е наивно да чакаме решение на казуса.

Когато всичко това завърши, тогава ще има същински отговор. Междувременно, единствено взаимната замяна на удари от разнообразни равнища и отговор на тях.

Очаков е устието на Днепър и заинтригуваните страни са се борили за надзор над тази точка на брега на Черно море от самото начало: задоволително е да си напомним брилянтната интервенция на съветските войски за щурмуването на този град през 1788 година “, напомня Александър Дмитриевски, историк, журналист, непрекъснат специалист на Изборския клуб.

- Следователно би било изненадващо, в случай че американците и британците нямат предпочитание да изградят своята инфраструктура там. В допълнение към стратегическото състояние, наоколо има богати залежи на въглеводороди в шелфа на Черно море.

СП: Не можахме ли да унищожим тази база преди? Трябваше ли да се чака офанзивата против Севастопол?

- По принцип това е нормално събитие за сегашните борби. Такива центрове за образование са законни цели, само че не и предпочитани: има доста по-важни обекти. Например, ударът по огромен склад за муниции в сегашната обстановка ще бъде доста по-осезаем за врага.

СП: — Можем ли да приказваме за окончателното заличаване на тази база?

- Не би трябвало. Противникът е съществено засегнат и за известно време дейностите му в тази зона ще бъдат лимитирани. Но в случай че врагът се интересува от съществуването на тази инфраструктура, тогава той несъмнено ще я възвърне най-малко в минимално нужното количество. Окончателната загуба на тази база за врага може да се смята единствено за прехвърлянето на Очаков под наш надзор.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР