Коментарът на проф.Ангелов е административно нарушение, защото той разгласява сведения

...
Коментарът на проф.Ангелов е административно нарушение, защото той разгласява сведения
Коментари Харесай

ДАЗД да накаже здравния министър заради лъжа за сина на президента


Коментарът на проф.Ангелов е административно нарушаване, тъй като той разгласява сведения и данни за присъединяване на детето ГеоргиРадев в празненство и го упреква внарушаване на епидемиологичните ограничения, настояват екозащитниците. От „ Екогласност “ разясняват, че става дума за нарушение наосновен принцип, заложенв член 11 А, алинея 1 от Закона за протекция на детето, където е регламентирано, че „ сведения и данни за дете не се разгласяват без единодушието на неговите родители или законни представители. Когато детето е навършило 14 години, както в тази ситуация, се взема и неговото единодушие за оповестяване на сведения и данни “. Такова единодушие не е взето нито от родителите,нито от детето,според информация на медиите, прецизират от партията.

Съгласно наредбата член 45, ал.12от Закона за протекция на детето всеки, който в нарушаване на наредбите популяризира сведения и данни за личността на дете, се санкционира с санкция от 1000 до 3000 лева, надлежно с имуществена глоба от 3000 до 5000 лева, а при наново нарушаване - с санкция от 3000 до 5000 лева, надлежно с имуществена глоба от 5000 до 10 000 лева, в случай че не предстои на по-тежко административно наказване по специфичен закон или действието не съставлява закононарушение, напомнят от „ Екогласност “. Предвид изложеното настояваме за формиране на административно наказателна кореспонденция и при събиране на задоволително данни да реализирате административно наказателната отговорност на министър проф.Ангелов, показват от партията.

Припомняме, че името на Георги Радев беше забъркано в скандал откакто Министерство на вътрешните работи заяви, че в неделя 14 души са били на ваучър в центъра на София и след сигнал на съседи се е намесило полицията, която ги е арестувала.Един от малолетните младежи бил без персонални документи и е бил съпроводен до дома си от пълновръстен от компанията, тъй като родителите му не го взели, показаха от Министерство на вътрешните работи, само че не оповестиха името на мамчето. По-късно здравният министър проф. Костадин Ангелов разгласи, че това е бил синя на президента Георги Радев.

От президенството отвърнаха, че тийнеджърът не е бил арестувани че не е имало отвод на родителите му да го съпроводят до дома след инспекция за идентичност.Междувременно стана ясно, че Георги Радев бил отведен в 4-о РПУ за определяне на идентичност, защото не е носел документи.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР