Коментарът е от профила на автора във фейсбук.Ерата Гешев все

...
Коментарът е от профила на автора във фейсбук.Ерата Гешев все
Коментари Харесай

Ще остане ли Гешев коз на президента срещу парламента

Коментарът е от профила на създателя във фейсбук.

Ерата " Гешев " към момента не е завършила. На процедура, в случай че президентът Румен Радев - както загатна негов консултант - стартира да чака Конституционния съд, Иван Гешев може да изкара до есента като основен прокурор.

Дотогава той може да нанесе дълготрайни изгоди на обществото посредством откриване на цялата мафиотска завера в правосъдната система - започвайки от през днешния ден в Страсбург.

 Гешев след чуването в Страсбург: Ще приказвам в България Гешев след чуването в Страсбург: Ще приказвам в България

От друга страна, м оже да донесе и краткосрочни огромни загуби, играейки с президента против болшинството в Народното събрание.

Както е известно, това болшинство - излъчило държавното управление - е доста нежно и е доста надалеч от привижданата от доста анализатори " коалиция ". Тази съгласуваност на политически дейности сред " Продължаваме промяната " - " Демократична България " (ПП-ДБ) и ГЕРБ може да бъде взривена в доста слаби места, които сега Радев напипва и експлоатира.

Първото едва място е сигурността на Бойко Борисов. За разлика от Кирил Петков, който ще бъде разследван за прочут и експлоатиран към този момент факт, за който надали може да бъде наказан, Борисов го грози затвор за пране на пари, и то европари. И това е към този момент, тъй като Гешев още нищо не е споделил за кюлчетата и кой знае още какво.

 99% отхвърлен: Гешев към момента е основен прокурор и какво следва 99% отхвърлен: Гешев към момента е основен прокурор и какво следва

Тук няма различен потребен ход, с изключение на сформиране на комисия и напън върху Борисов самичък да си смъкна имунитета, когато комисията няма какво друго да откри, с изключение на закононарушение. Войната е на време. Това събитие ще се случи, само че то би трябвало да е откакто Гешев напусне системата и по опция след локалните избори. Дотогава ще бъдем очевидци на гневна борба за разлюляване на болшинството.

 Война на време: една комисия ще взема решение поредно за имунитетите на депутатите Война на време: една комисия ще взема решение поредно за имунитетите на депутатите

Второто едва място, което Радев експлоатира, са назначенията на зам министри и регионални шефове. Той лиши нужното време на подготовка и съгласуваност на новите назначения сред " Продължаваме промяната " и ГЕРБ и в този момент в изискванията на цайтнот желае да провокира ерес сред тях.

Третото едва място, което Радев към този момент експлоатира благодарение на Гешев и службите е намиране на " предатели " , които против опасност за сигурността си са подготвени да рапортуват " закононарушения ", в които не желаят да вземат участие. А по-късно Волгиновци да ги раздухат в медиите. Видяхте по какъв начин след прокурорски " намек " Радостин Василев го настигна съвестта, само че настигна и Делян Добрев от ГЕРБ при гласуването на държавно управление.

Четвъртото едва място за блокиране на Народното събрание е раздухването на кавги към конституцията. ПП-ДБ би трябвало да са наясно, че този парламент може да има доста пай живот след локалните избори и би трябвало да придвижат оптимално доста тематики, за които е нужно не конституционно, а нормално болшинство. На първо място - службите; на второ място регулаторите (СЕМ, Комисия за защита на конкуренцията, КЕВР, КРС, КЗП, КФН, БНБ). На трето място Изборният кодекс - връщане на машинното гласоподаване.

 Гешев след чуването в Страсбург: Ще приказвам в България Гешев след чуването в Страсбург: Ще приказвам в България

Да, измененията в конституцията са сериозно значими, само че би трябвало да бъдат деликатно разисквани и най-много обяснени - тъй като и аз виждам много рискове от унищожаване на фигурата на основния прокурор, вместо да му бъдат орязани пълномощията и подложен под правосъден надзор. Но в това време договарянията с Делян Пеевски са плодородна почва за раздухване на всевъзможни кавги и блокиране на всичко!

Да не стане отново да изхвърлим и детето (ключовите промени), дружно с мръсната вода. И да пробваме прозападни промени по съветски:

" Хотели по какъв начин лучше, а получилось по какъв начин всегда ".

Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР