Коментар на Деница Сачева, депутат от ГЕРБ по повод важното

...
Коментар на Деница Сачева, депутат от ГЕРБ по повод важното
Коментари Харесай

Деница Сачева: Осиновяването е темата на моя живот

Коментар на Деница Сачева, народен представител от ГЕРБ във връзка значимото решение на депутатите от през вчерашния ден по отношение на осиновяването на деца. В светлината на задълбочаващата се демографска рецесия, този публичен проблем е с първостепенно значение за обществото ни. А битката на Деница Сачева и нейните сподвижници за тази идея, заслужава голям почит, благодарност и уважение!

„ Преди 7 години

с Екатерина Захариева започнахме тази борба за промени в Семейния кодекс в интерес на децата, които са осиновени или чакат да бъдат осиновени.

И двете с Катя имаме осиновени деца и знаем какъв брой е значимо те да знаят своя генезис, с цел да живеят свободни и сигурни в себе си. За мен осиновяването е тематиката на моя живот, тъй като и майка ми е осиновена и повече от 50 години търси своя генезис. Днешната законодателна победа обричам на нея.

Какво се промени през днешния ден:

С измененията в Семейния кодекс през днешния ден дадохме опция осиновените да получават по-лесно информация за произхода си.

Създадохме Национална електронна осведомителна система за цялостно осиновяване, която ще се сътвори и поддържа от Министерството на труда и обществената политика.

В същата система да бъдат включени данните от регистрите на децата и на претендентите за осиновители, които сега са пръснати в другите районни дирекции „ Социално подкрепяне “, както и децата, които не са били реинтегрирани в биологичните си фамилии. Така цялата информация ще бъде на едно място. Процесът ще бъде проследим за всички решения, взети от виновните институции.

Създаваме електронна платформа за кандидатстване за осиновители.

Ще се резервира правилото да се търси най-хубавият интерес на детето, като се разширят инструментите за работа на обществените служащи, в това число с благоприятни условия за в допълнение обществено изследване и осиновяване на братя и сестри дружно.

Разсиновяване да се прави единствено след експертна оценка от обществен служащ или психолог за степента на осуетяване на връзките сред двете страни.

Осиновяването да не може да се приключи по взаимно единодушие преди навършване на 25-годишна възраст на осиновения ".

 

Заглавието е на редактора

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР