Коментар на Александър Коваленко пред Site.ua/ превод: Бесарабски фронт Руската дилема

...
Коментар на Александър Коваленко пред Site.ua/ превод: Бесарабски фронт
Руската дилема
Коментари Харесай

Противовъздушната отбрана на Украйна е една от най-ефективните и боеспособни в света

Коментар на Александър Коваленко пред Site.ua/ превод: Бесарабски фронт

Руската алтернатива за потреблението на ракетни оръжия се трансформира в явен фал и патова обстановка

Руското командване търси способи за повишение на успеваемостта на потреблението на останалото ракетно оръжие на територията на Украйна.

Днес казусът на съветските окупационни войски е освен неналичието на ракети, само че и противовъздушната защита на Украйна.

Многократно съм отбелязвал, че противовъздушната защита на Украйна през днешния ден е една от най-ефективните и боеспособни в света, макар обстоятелството, че нашите ракетчици би трябвало да работят със остаряла руска техника.

Украинските бранители на въздушното пространство са създали логаритми за противопоставяне на съвсем целия набор от ракетни оръжия с въздушно, морско и наземно базиране на Руската федерация, като са натрупали опит, който няма аналог в света.

Дори до скоро неуязвимият и „ без аналог в света” КР “Калибър” е свалян от нашата Противовъздушна отбрана с възможност над 90%. Единствената към този момент недостъпна за противовъздушна защита на въоръжените сили на Украйна ракета е Х-47М " Кинжал ".

Но от Х-47М " Кинжал " се създава лимитирани бройки, това не е всеобщо произвеждане, а Русия има на въоръжение по-малко от 40 от тези ракети - няма да стреляш на воля.

Към днешна дата руснаците не считат за рационално потреблението на Х-101, Х-55, КР “Калибър”, П-800 “Оникс”, 9М723 / 9М728 и други за единични удари. Тъй като е по-лесно да се смъкват единични или малобройни цели, а разноските са милиони долари на вятър.

Има единствено един излаз - да се усили броят на еднократните пускове, с цел да се усили превъзмогването на Противовъздушна отбрана. Но поражда различен проблем, произлизащ от дефицита на ракети и проблематичността на тяхната логистика за навременното им и постоянно снабдяване до летища и бази.

Тоест, в близко бъдеще ще можем да следим увеличение на паузите сред обстрелите на територията на Украйна, само че в това време увеличение на количествения еднократен пуск.

Трябва да се означи, че с всевъзможен подобен пуск, от една страна, самата пауза ще се усили, въпреки това, размерът на наличните пускови средства ще намалее.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР