Комендантски час ще започне днес, 28 февруари, от 16:00 ч.

...
Комендантски час ще започне днес, 28 февруари, от 16:00 ч.
Коментари Харесай

Харков въведе комендантски час

Комендантски час ще стартира през днешния ден, 28 февруари, от 16:00 ч. в Харков. Той ще завърши на 1 март в 06:00 ч., оповестява УНИАН.

Съобщението за въвеждането на рестриктивните мерки разгласява Олег Синегубов, ръководител на Харковската регионална държавна администрация.

Той предлага на жителите да носят със себе си документите си, защото е неразрешено да се движат на групи. До магазини за хранителни артикули и аптеки да се движат най-много по двама души, целесъобразно е придвижването пешком и на къси дистанции.

Пътуването отвън града е рисково.

От администрацията предизвестяват, че има огромна възможност от артилерийски обстрел, дейности на диверсионни групи и опити за офанзива на отбранителните позиции на ВСУ.

По негова информация обстановката в Харковска област също е изцяло под надзор.

Тази заран след релативно мъртвило в първите часове на денонощието офанзивата към Харков и столицата Киев се ускори. Съобщаваше се за голям брой гърмежи. Тази заран изтече въведеният преди няколко дни комендантски час в Киев.

От съветското военно министерство предложиха на киевчани кулоар за евакуация.

Засилването на офанзивата идва на фона на започващите договаряния с беларуско посредническо и гаранция сред украинска и съветска делегации.
ТЕМА преди 10 минути 378 преди 16 минути 383 преди 25 минути 1649
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР