“Комедия на корупцията“ по “Процесът“ на Франц Кафка ще можем

...
“Комедия на корупцията“ по “Процесът“ на Франц Кафка ще можем
Коментари Харесай

Комедия на корупцията с премиера в Театъра на армията

“Комедия на корупцията “ по “Процесът “ на Франц Кафка ще можем да гледаме на сцената на Театъра на Българската войска. „ Когато най-силните, най-пробивните и най-бързите взимат властта и измислят закони, които не ползват до дъно, тогава става една комедия на корупцията “, пресъздава режисьорът Васил Дуев. Гениалният Кафка разказва лабиринта на бюрокрацията – администрация и администрация равно ли е на корупция?

 

„ Зависи по какъв начин се ползват нещата и кой до каква степен благочестиво стои в това. Кафка планува, че всички тези структури умерено могат да съсипят живота на индивида. И в нашето общество следим по какъв начин в една или друга форма се случва тъкмо това. Прекрасното при Кафка е, че той планува (някои споделят, че инцидентно го е предвидил) всички тоталитарни режими – националсоциализмът, комунизмът и установяването му в Съюз на съветските социалистически републики и в неговата родна Бохемия, която след това става Чехия.

 

Като се замислим, националистически брожения и всички тези неща са съществували още в края на 19 век и не Хитлер основава националсоциализма – той към този момент е бил квалифициран “, показва Дуев пред БНР. “Посегнах към този разказ ( “Процесът “), тъй като когато го препрочетох разбрах, че той е безспорен натурализъм към днешна дата “, добави той. “Комедията е единственият късмет да преживееш тези неща.

 
Ние сме такива – най-малко по този начин чувствам вибрацията на нашето общество. Ние избираме редом с протестни дейности, гледаме целия този цирк и се забавляваме, и се радваме на това, на тези, които считаме за анти-герои и тези които счетем за позитивни лица – подобен е ходът ни за справяне, през смях “, изясни Васил Дуев. В представлението ще следим актьорската игра на Ясен Атанасов, Владимир Матеев, Гергана Плетньова, Луизабел Николова, Симеон Дамянов и Ахмед Исмаил.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР