Комбинацията между неопитност и каскада от кризи, пред които е

...
Комбинацията между неопитност и каскада от кризи, пред които е
Коментари Харесай

Политолог: Комбинацията от неопитност и каскада от кризи е опасна за България

Комбинацията сред неумелост и каскада от рецесии, пред които е изправена България може да докара до неприятни сюжети. Войната се разисква във всеки дом в България, тя е тематика номер едно и за политици, и за медии. Но тематиката за цените и това, което следва да се случи е не по-малко, да не кажем даже повече значима за живота на българина.

Социалният и икономическият аспект на последствията от войната ще бъде преобладаващият проблем през идващите месеци и даже години.

Предсрочните парламентарни избори не чукат на вратата и Стефан Янев не може да ги провокира. Това съобщи в изявление за БГНЕС политологът Димитър Ганев от " Тренд “. Според него казусът е в това, че се комбинира неумелост с каскада от рецесии – геополитическа и социално-икономическа.

" Основният индивид във властта " Продължаваме промяната “ е партия на няколко месеца. 95% от Парламентарната им група и представителите им в изпълнителната власт се сблъскват за първи път с държавното ръководство. Нямат опит “, означи политологът. Не е по-различна обстановката и при техните съдружни сътрудници.

" В тази среда на неумелост ние се сблъскваме с каскада от рецесии – здравна, геополитическа, комплицирана обстановка обвързвана с районен съд Македония, икономическа и обществена рецесия, която стартира в края на 2021 година, само че занапред ще виждаме нейните пикови равнища. Смесицата сред тази неумелост с тези рецесии може да докара до неприятни сюжети “, акцентира Димитър Ганев.

На този декор държавното управление беше разтърсено и от оставката на министъра на защитата Стефан Янев.

" Не мисля, че би трябвало да имаме подозрения, че стартира нов политически план към Стефан Янев. Янев е изцяло различим човек, два мандата длъжностен министър председател и знаково лице в постоянното държавно управление на Кирил Петков. Един от най-рейтинговите министри в това държавно управление, който след съветската инвазия зае едно политическо поле, което е много огромно “, означи политологът.

Това е полето сред твърдия атлантически консенсус, който видяхме в Народното събрание, включващ четирите партии в ръководещата коалиция плюс ГЕРБ и Движение за права и свободи, а от другата страна е " Възраждане “, която споделя по-скоро проруски позиции.

Тази огромна група към която Янев се насочва са тези, които нямат крайните позиции, изповядвани от " Възраждане “, само че и признават че сме членове на НАТО и Европейски Съюз и би трябвало да сме лоялни към тях.

" У нас постоянно е имало едно по-нюансирано отношение към Русия. Това се дължи на доста фактори, религиозни, културни, исторически, езикови. Преди войната 60% от българите имаха позитивно отношение към Русия, само че в случай че кажем на българите, че би трябвало да напуснем НАТО и Европейски Съюз, това ще е прекомерно извънредно за тях. Янев се нарежда в това поле, което не е малко “, съобщи Ганев.

Според него мъчно може да се дефинира капацитетът, който има един подобен план.

" Стефан Янев се нарежда в това поле в изискванията на война. Войната ще свърши. Тогава той към този момент би трябвало да намира различен дневен ред, тъй като това няма да е единствената тематика в идващите години. Предсрочните парламентарни избори не чукат на вратата и Янев няма политически запас за предизвикателство на предварителни парламентарни избори “, безапелационен е политологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР