Комари – какви са тези кръвожадни насекоми, които ни атакуват

...
Комари – какви са тези кръвожадни насекоми, които ни атакуват
Коментари Харесай

Комарите не хапят безразборно, вижте кои четири типа хора са предпочитаните им жертви

Комари – какви са тези кръвожадни инсекти, които ни нападат сякаш безсистемно, с цел да си пийнат малко кръвчица от нас? Ето няколко смразяващи обстоятелства за тях: смята се, че техните ухапвания водят до разболяването на над 700 милиона души годишно, обитаващи най-вече континентите Африка и Южна Америка, само че също по този начин и обширни региони в Азия и Централна и Северна Америка; заболяванията, които предизвикват са: жълта, както и западнонилска тресчица, малария, денга и други. За благополучие, допускането, че вирусът на СПИН може да се принесе посредством захапване на комар, бе отхвърлено като несъстоятелно! Но гореизброените заболявания са причина за гибелта на към 3 милиона души годишно!
Все отново, не всичките 3500 типове комари са „ кръвопийци “! По принцип, както женските, по този начин и мъжките комари се хранят с нектар и растителни сокове. Но при доста типове, устният уред при женските комари е преобразен в хоботесто приспособление за продупчване на човешка, а и на непредпазените места на от кожата на животни – извънредно бозайници. Причината за такава промяна е чисто биологична: посредством кръвта женските комари си набират в интензивен ритъм питателните субстанции, нужни за продуциране и производство на яйцата им.

Но комарите не хапят хората „ на ред “!

Те си имат свои желания: нападат с огромна ненаситност бременни дами, които отделят доста повече въглероден диоксид от незаченали дами или от мъжете. А този газ очевидно има значение при обмяна на веществата в репродуктивния интервал на женските комари. Несъмнено, бременни дами в изброените нагоре континенти има премного за жадните за кръв комари, само че има и други три категории хора, които страдат от тяхната настъпателност! Преди всичко, това е групата на употребяващите алкохол, които сигурно наброяват най-малко 1 милиард от 7 милиардното население на света! Привлича ги нарасналата телесна температура на тези фенове на алкохола.
Освен това, комарите нападат драговолно и хора от групата на интензивно спортуващите човеци, които също по никакъв начин не са малко; при физическо натоварване, техните мускули създават обилни количества млечни киселини, от които женските комари се нуждаят за развиването на яйцата им. Не на последно място би трябвало да сложим хората с „ нулева “ кръвна група – явно за комарите, тяхната кръв е „ най-сладка “. А тези хора по никакъв начин не са малко – цели 38% от цялото население, т.е. някъде към 3 милиарда! За сметка на това, комарите подценяват по принцип хората с група А, само че те са единствено към 6%, или почти 420 милиона! Тези „ щастливци “ могат умерено да се разхождат измежду цели рояци комари, без да усетят тяхното по този начин неприятно захапване!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР