Командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна генерал-полковник Александър

...
Командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна генерал-полковник Александър
Коментари Харесай

Сирски: Обстановката в източно направление остава трудна, нашествениците настъпват в посока Купянск

Командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна генерал-полковник Александър Сирски съобщи, че съветските окупанти са минали в нахлуване в посока Купянск. Това оповестиха в Telegram от медийната платформа на Силите за защита.

Сърски означи, че оперативната конюнктура в източното направление остава сложна.

„ За да спре настъпателните дейности на нашите войски в региона на Бахмут, съперникът интензивно трансферира в това направление спомагателни военни елементи и средства, основата на които са подразделения на Въздушно-десантните войски “, означи генерал-полковникът.

„ В същото време съперникът мина в нахлуване в купянското направление, като си е сложило за цел да разбие нашите войски в региона на Купянск и да продължи настъплението в дълбочината на нашите бойни сили “, акцентира Сирски.

В същото време, при тези извънредно сложни условия Сирски е посетил бойните бригади на украинските сили и се е срещнал с командирите на военните елементи, с цел да поправя украинските проекти и да позволи съответни проблеми на място.

Той се е срещнал с украински военнослужещи във всяка от бригадите, връчил е на най-хубавите бойци скъпи дарове и грамоти дружно с парични награди.

„ Отделно работихме с командирите и взехме всички нужни решения за стабилизиране на обстановката в Лиманското направление “, прибавя Сърски.

Според него всички командири схващат значимостта на поставените задания - за заличаване на съперника, продължение на настъпателните дейности и опазване на оперативната самодейност от украинска страна.

„ Продължаваме да вървим напред, освобождавайки нашата земя малко по малко “, обобщава Сирски.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР