Командващият руските Въздушно-десантни войски генерал-полковник Михаил Теплински е назначен начело

...
Командващият руските Въздушно-десантни войски генерал-полковник Михаил Теплински е назначен начело
Коментари Харесай

Командващият руските десантни войски ген. Михаил Теплински оглави групата войски Днепър в Украйна

Командващият съветските Въздушно-десантни войски генерал-полковник Михаил Теплински е назначен отпред на военната група " Днепър " в Украйна, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция, като се позоваха на ТАСС.

Теплински заменя на поста генерал-полковник Олег Макаревич, който до момента командваше войсковата формация, настояща в херсонското направление.

Въоръжените сили на Русия са разграничени на няколко групи. Според известния съветски боен блогър " Операция Z " групата " Днепър " е ситуирана в Южна Украйна, където основаният във Вашингтон Институт за проучване на войната съобщи на 19 октомври, че украинските сили наподобява са пробили съветските линии на левия бряг на Днепър. Тогава Москва сподели, че съветските сили са осуетили украинските опити за прекосяване на реката, отбелязва Ройтерс.

Миналата година Теплински бе назначен отпред на елитните Въздушно-десантни войски, които преди този момент претърпяха тежки загуби в първите дни на войната в Украйна.

Британското военно разузнаване сподели, че през януари генералът е бил отхвърлен от управителна служба на фронта в Украйна, само че по-късно още веднъж е бил назначен. Според службата Теплински е един от дребното съветски висши офицери, " необятно уважавани от постоянните военнослужещи ".

Роден на 9 януари 1969 година в тогавашната Украинска руска социалистическа република, в разкъсваната в този момент от война Донецка област, Теплински служи след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики в съветските сили в Приднестровието - рускоезичен разколнически регион в Молдова.

 

Той взе участие в двете войни в Чечения, където Русия смаза ислямистко въстание, както и във военни интервенции в поддръжка на президента Башар ал Асад по време на гражданската война в Сирия, отбелязва Ройтерс.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР