Командващият на оперативно-стратегическата групировка войски Таврия Александър Тарнавски заяви в

...
Командващият на оперативно-стратегическата групировка войски Таврия Александър Тарнавски заяви в
Коментари Харесай

Украински командващ: Намираме се между първата и втората руски отбранителни линии и унищожаваме вражеските подразделения там

Командващият на оперативно-стратегическата формация войски " Таврия " Александър Тарнавски съобщи в изявление за The Guardian, че съветските нашественици са изразходвали 60 % от своите запаси и време, с цел да изградят първата отбранителна линия и едвам по 20 % за построяването на втората и третата. 
 
" Според мен руснаците смятаха, че украинците няма да съумеят да пробият първата отбранителна линия. Те се готвиха за това повече от година и направиха всичко този сектор да бъде добре укрепен ", декларира той. 
 
По думите му, в този момент ВСУ се намират сред първата и втората отбранителни линии. " В центъра на настъплението ни ние завършваме заличаването на вражеските подразделения, които прикриват опитите за оттегляне на съветските войски зад втората линия на защита ", добави Тарнавски. 
 
Той разкрива, че контранастъплението на украинските войски е забавено от голямото минно поле, което руснаците са построили. Руските окупатори просто са стояли зад него и са чакали украинската войска, разрушавайки украинската техника. 
 
" В момента, в който там (на първата отбранителна линия, бел. ред.) се появеше каквато и да е техника, руснаците неотложно започваха да я обстрелват и унищожават. Поради това разминирането се извършваше единствено от пехота и единствено през нощта ", разказва ужаса той. 
 
Сега, когато минното поле е преодоляно, руснаците са изгубили забележителна част от своето предимство. " Съществува огромна разлика сред първата и втората отбранителна линия ", прибавя Тарнавски. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР