Командировките на полицаи от вътрешността на страната към границата продължават.

...
Командировките на полицаи от вътрешността на страната към границата продължават.
Коментари Харесай

Илия Кузманов, МВР: Несгодите за колегите и начинът, по който се охранява границата, са без промяна

" Командировките на служители на реда от вътрешността на страната към границата не престават. Несгодите за сътрудниците и методът, по който се охранява границата са без смяна ", разяснява в " Денят стартира " заместник-председателят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Илия Кузманов.

По думите му смяната не може да се организира по този палиативен метод.

" Изисква се тактика, визия, назначение на сътрудници, съоръжение. Щатът е непълен. Без тези неща смяна най-малко по повод защитата на границата няма да има, с изключение на да разчитаме на геополитическа смяна, която да спре потока ", означи Кузманов.

Той изясни, че подготовката на чиновници, които да бъдат изпратени на границата е развой, който лишава време.

" Най-вероятно в някакъв интервал от време - половин или една година, ще има минимално повишаване на броя на сътрудниците поради новоназначените чиновници, само че те първо са незадоволителни и второ това е развой. При нас не можеш да бъдеш назначен през днешния ден и пратен на границата на следващия ден. Това не се изяснява. И не приказваме за нови щатове за Министерство на вътрешните работи, а щатове, които бяха взети от други дирекции. Съответно оголиха сигурността от съответните градове, откъдето са взети ", акцентира Кузманов.

Той разяснява отделянето на огромен брой чиновници на Министерство на вътрешните работи за защита на предпазени очевидци, които ги охраняват даже пред клубове и нощни заведения, по този начин:

" Ние не правим тези дейности по наша самодейност, още по-малко с голямо предпочитание. Всичко това е разпоредено по съответния законов ред. Ние оправдаваме името си - Министерство на всичките работи. Има си профилирани звена за отбрана на очевидци. Отделят се хора, които са доста значими в региона на защитата на публичния ред за жителите, тъй като това се прави най-вече с сътрудници от патрулно-постовата активност. В момента са заети 160 чиновници, което се равнява на 16 патрула ", съобщи Кузманов.

По думите му актуалният министър на вътрешните работи Калин Стоянов е първият за последните две години, който е показал почитание към представителите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и се е срещнал с тях, разговарял е и поел ангажимент да бъде извършен обществен разговор, който ще даде опция за обмяна на хрумвания, шерване на проблеми и тяхното решение. Стоянов е декларирал още, че ще изиска нарастване на средствата за бюджета за Министерство на вътрешните работи.

Кузманов разяснява още, че непрекъснатата промяна на ръководители в Министерство на вътрешните работи довежда до съществено намаляване на професионализма и потенциала, което неизбежно се отразява и на работата. Освен това основава сериозна неустановеност в състава.

" Имаме съществени искания към много шефове, към феодалния метод, по който се ръководи даже и на по-ниски равнища в районни ръководства, само че този развой би трябвало да бъде контролиран и да се регистрира подготвеността на Министерство на вътрешните работи за такава обстановка поради това, че построяването на един началник не става за една седмица ", сподели още Илия Кузманов.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР