Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов заяви, че е извършен

...
Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов заяви, че е извършен
Коментари Харесай

Има ли опасност от плаващи мини по крайбрежието ни?

Командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов съобщи, че е осъществен разбор на информацията, че прочут брой морски мини, сложени на плажа в Одеса, са били отнесени от стихия и плават в Черно море. По думите му тази информация на Руската федерация е по-скоро затрудняване на корабоплаването и основаване на боязън.

Според публикуваната информация в Черно море плуват свободно мини, които Украйна са разположили във водите при започване на спора.

Военноморските сили са взели ограничения при вероятно разкриване на плаващи обекти, които са рискови за корабоплаването, да се реагира навреме.

Предполагаемите употребявани мини са два типа - едната е дребна котвена мина, тежестта на бойния заряд на мината е 20 кг., диаметърът на мината е 53 см. Задейства се от три галваноударни рога, т.е няма батерия или нещо, което да я изтощи и направи негодна - може да бъде рискова в продължение на доста дълго време. Мината е дребна и задачата е възпрепятстване на десантните кораби на противостоящата страна да подходят към крайбрежията.

Другият вид мина, за която се твърди в обявата на Руската федерация, е т.нар контактна противодесантна мина, напълно дребна мина с диаметър е 27,5 см и тежестта на бойния заряд е 3 кг.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР