Командирът на подкрепяните от САЩ Сирийски демократични сили (СДС) посочи,

...
Командирът на подкрепяните от САЩ Сирийски демократични сили (СДС) посочи,
Коментари Харесай

Подкрепяни от САЩ сирийски сили: Новата турска операция в Северна Сирия ще предизвика хуманитарна криза

Командирът на подкрепяните от Съединени американски щати Сирийски демократични сили (СДС) уточни, че новата турска интервенция в Северна Сирия ще провокира филантропична рецесия и подкопава акцията против джихадистката формация " Ислямска страна ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Командирът на Съюз на демократичните сили Мазлум Абди прикани всички страни да " предотвратят всевъзможни нови нещастия и да поддържат деескалацията " на напрежението.

" Ние сме обезпокоени от новите турски закани, които съставляват огромен риск за Северна Сирия. Всяка атака ще раздели сирийците, ще сътвори нова филантропична рецесия и ще докара до разселване на локалното население ", съобщи Абди.

Турция разгласи, че ще предприеме нова военна интервенция против сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН) в Северна Сирия. Според Анкара бойците от СЗН са свързани с поставената отвън закона Кюрдска работническа партия (ПКК).

Президентът на Турция Реджеп Ердоган съобщи, че в границите на новата военна интервенция на Анкара в Сирия се възнамерява първо от терористи да бъдат прочистени регионите Тал Рифат и Манбидж.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР