Командирът на китайската армия в Хонконг за първи път коментира

...
Командирът на китайската армия в Хонконг за първи път коментира
Коментари Харесай

Китайската армия прекрати мълчанието, предупреди жителите на Хонконг

Командирът на китайската войска в Хонконг за първи път разяснява митингите, като предизвести, че безредиците " съществено заплашват живота и сигурността " на хората и не би трябвало да бъдат допускани, написа " Гардиън ".

Командирът на гарнизона на китайската войска в Хонконг също предизвести, че са " решени да защитят националния суверенитет, сигурността, стабилността и просперитета на Хонконг ".

Той направи коментара във връзка 92 година от сформирането на китайската войска.

Хонконгските управляващи повдигнаха обвинявания против 42-ма протестиращи в образуване на вълнения и ги пуснаха под гаранция. Сред тях най-младите са на 16-годишна възраст, има и водач на компанията Cathay Pacific.

Шефът на армията в Хонконг също " твърдо " поддържа водача Кари Лам, както и хонконгската полиция.

Китайската войска популяризира видео с учения при вълнения и по какъв начин ще реагират военните.

Коментарът на армията ще усили страха от интервенция на митингите. Миналата седмица представител на китайското военно министерство разяснява, че Пекин може законно да се намеси, в случай че държавното управление на Хонконг изиска помощ за " поддържане на обществения ред ".

Според специалисти мненията от страна на китайската войска са част от психическата война против жителите на Хонконг. Всяко дислоциране на военни в Хонконг ще докара до вътрешни различия в Китайската комунистическа партия, защото градът е значим финансов център за партията, допълват специалистите.

Протестите в Хонконг не престават осем следващи седмици по отношение на предложение на управляващите обвинените в закононарушение да бъдат екстрадирани в континенталната част на Китай. За идващите две седмици са планувани още митинги. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР