Колумбийски химици трябвало да извлекат тонове кокаин, импрегниран в кашони

...
Колумбийски химици трябвало да извлекат тонове кокаин, импрегниран в кашони
Коментари Харесай

Колумбийски химици трябвало да извличат у нас кокаин от кашони

Колумбийски " химици " трябвало да извлекат тонове кокаин, пропит в кашони и импортиран у нас дружно с ананаси и лайм. След това извличането му опиатът трябвало да бъде превозен до Испания.

Това бил проектът за огромната пратка с кокаин, хваната от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата при започване на предходната година. Наркотикът бе открит в кашони на две зеленчукови тържища – в столичния квартал " Слатина " и в Ихтиман. Сега прокуратурата е внесла обвинителен акт против трима души.
Двама от тях ще дават отговор за трафик посредством компаниите си, а третият като помощник. За вносители прокуратурата сочи някогашният началник на софийската митница Красимир Керемидчийски и предприемача от Бургас Огнян Асенов. Помагачът е мъж с букви П.П.

Според проверяващите кокаинът е пътувал по море от Колумбия до Гърция. В Солун бил претрупан на камиони и докаран у нас.

„ След идването на кашоните с кокаин в България е било планувано да се провежда лаборатория, в която колумбийски „ химици “ да извлекат опиата. Впоследствие е трябвало той да бъде превозен в Кралство Испания, откъдето да бъде популяризиран в страните от Европейски Съюз ", написа в известието на прокуратурата.

Наркотикът е бил с доста висока непорочност – към 91%. Цената му към 35 млн. лева, смята прокуратурата. При продажбата обаче цената се усилва двойно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР