Колумбийската суперзвезда Шакира беше отличена с наградата Авангард за цялостно

...
Колумбийската суперзвезда Шакира беше отличена с наградата Авангард за цялостно
Коментари Харесай

Шакира получи втора почетна награда тази година

Колумбийската суперзвезда Шакира беше отличена с премията " Авангард " за изцяло творчество на видео музикалните награди на MTV, откакто през май тя стана първата Латиномериканска жена на годината на " Билборд ".

Шакира е и първата южноамериканка с премията " Майкъл Джексън " за видео авангард, която се присъжда за принос и въздействие върху музикалните видеоклипове и известната просвета.

Отличието е връчено за първи път през 1984 година Първият му притежател е Дейвид Боуи. От 1991 година премията носи името на Майкъл Джексън. Въпреки че не се връчва всяка година, от 2013 година трофеят е неизменима част от наградното шоу. Сред предходните му носители са Пинк, Риана, Кание Уест, Бионсе, Джъстин Тимбърлейк, Дженифър Лопес, Миси Елиът.

" Шакира е същински международен престиж, който продължава да въодушевява и въздейства на масите с неповторимото си музикално майсторство. Тя проправя път за дамите по света и е един от първите реализатори отпред на глобализацията на латиномузиката ", разяснява при присъждането на премията Брус Гилмър, президент на отдела за музика, музикални гении, програмиране и събития в компания " Парамаунт ". " Нейното голямо въздействие върху музикалния пейзаж ще бъде продължително, защото тя продължава да твори и да развлича публиката на най-високо равнище ".

След като извърши двуезични потпури от свои шлагери, измежду които " Hips Don`t Lie " и " Whenever, Wherever ", изпълнителка благодари на своята войска от почитатели, която й оказва помощ да води всички свои борби. Тя изрече признателност и към телевизия MTV за значимата роля, която е изиграла в нейната кариера.

Шакира взе и премията за най-хубаво съдействие на видео музикалните награди на MTV за " TQG ", песента й с Карол Джи.

Преди тази гала Шакира е печелила три видео музикални награди на MTV. Първата е от 2000 година за " Oios Asi " - избор на интернационалните фенове, а по-късно през 2006 година за хореографията на " Hips Don`t Lie " и през 2007 година за съдействието с Бионсе в " Beautiful Liar ".

Тази година Шакира усъвършенства 14 международни върха на Гинес. " Music Sessions #53 " влезе в историята през януари като най-стриймваната латино ария за 24 часа в Спотифай и най-слушаната латино ария в YouTube за 24 часа с над 63 милиона гледания. Хитът дебютира под номер 9 в класацията " Хот 100 " на " Билборд " и тя стана първата жена, достигнала до топ 10 в нея с ария на испански,предаде Българска телеграфна агенция.

Шакира е продала повече от 125 милиона албума и сингли по света, което я прави най-продаваната латино изпълнителка на всички времена, означи американската Национална звукозаписна академия на уеб страницата си, когато провежда галерия, отдадена на нея в музея на премиите " Грами " през март. Тя е спечелила повече от 300 награди, измежду които три " Грами ", 13 " Грами " за латино музика, седем награди на " Билборд ", 39 награди на " Билборд " за латино музика. Издала е 11 албума.

Влиянието на Шакира надвишава музиката. Хуманитарната работа на певицата е фокусирана върху всеобщото обучение и ранното детско развиване, изключително върху здравето, храненето и стимулирането на деца, които към момента не са в учебно заведение. Тя работи за налично обучение и опазване на здравето на подрастващите посредством фондацията си " Босоногите " и като дипломат на благосклонност на Организация на обединените нации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР