Колумбийската певица Шакира е заплашена от присъда от осем години

...
Колумбийската певица Шакира е заплашена от присъда от осем години
Коментари Харесай

НАДВИСНАХА ЧЕРНИ ОБЛАЦИ: След развода Шакира я грози и затвор 

Колумбийската певица Шакира е застрашена от присъда от осем години и два месеца отнемане от независимост поради обвинявания, че не е платила в испанската хазна налози на стойност към 14, 5 милиона евро в интервала сред 2012 година и 2014 година, оповестиха международните медии.

Прокуратурата в Испания изиска това наказване, както и санкция от 23 милиона евро, в случай че изпълнителката бъде приета за отговорна от съда по общо шест обвинявания с две утежняващи условия: огромната сума на укрити данъци и потребление на офшорни компании за прикриване на приходи, прецизира изданието "Паис ". Дата за началото на процеса, който ще се гледа от съд в Каталуния, още не е планувана.

Шакира имаше опция да подписа съглашение, само че тя изрично отхвърли, въпреки че се водиха договаряния. Певицата, известна с шлагери като "Waka Waka " и "Hips don't lie ", е "напълно уверена в своята невинност” и е на мнение, че този случай "нарушава правата й ", обявиха нейни представители. Освен това тя упорства, че към този момент е внесла 17, 2 милиона евро, които испанските данъчни са й поискали, и е уверена, че няма неплатени отговорности.

Прокуратурата обаче е безапелационна, че Шакира (45 г.) не е плащала налози сред 2012 година и 2014 година - интервал, през който е обитавала в Испания през по-голяма част от времето поради любовната си връзка със бранителя на футболен клуб "Барселона " Жерар Пике (35 г.). Испанското законодателство задължава лица, намиращи се на територията на страната повече от 183 дни в границите на една година, да заплащат налози, в това число и за приходи, получени в чужбина.

Шакира съжителства с Пике от 2011 година, въпреки че съгласно нейните изказвания се е открила трайно в Испания четири години по-късно и от 2015 година съзнателно се е записала. Преди това данъчно е била вписана на Бахамските острови. Точно там певицата твърди, че е живяла по времето, за което данъчните в Каталуния изискват налозите. Според нея в посочения интервал визитите й в Испания били "спорадични ". На това залага и отбраната на поп звездата, която е измежду най-продаваните реализатори в света. Тя се изявява освен като певица, само че също по този начин написа песни, танцува, изявява се като хореограф и модел. Шакира има и звезда на Алеята на славата в Лос Анджелис.

Испанските управляващи неведнъж оспорваха тезата на юристите, защото деликатно са наблюдавали живота на Шакира и Жерар Пике. От показани пред Ройтерс документи излиза наяве, че изпълнителката освен постоянно е посещавала Испания сред 2012 година и 2014 година, а през месец май 2012 година даже си е закупила къща в Барселона. Тя е била фамилното им жилище с футболиста. Данъчните инспектори са съумели да съберат “достатъчно доказателства” в поддръжка на изказванията си и да дават на прокуратурата, измежду които изявления в обществените мрежи, извлечения от банкови сметки и разплащания с кредитни карти. Певицата и футболистът обичаха да показват любовта си в обществените мрежи.

Разследването против Шакира стартира през 2018 година Точно преди година бе оповестено, че са установени "достатъчни учредения ", с цел да бъде заведено дело против поп звездата за укриване на налози. Тогава стана ясно, че има опция за реализиране на извънсъдебно съглашение. В последните няколко дни представителите на прокуратурата и на изпълнителката водиха интензивни договаряния, само че без да реализират триумф, твърди в. "Паис ". Според изданието испанските управляващи били склонни да създадат отстъпки, в случай че Шакира се признае за отговорна и заплати солидна финансова глоба. Екипът й обаче изрично отказвал и упорствал, че тя е почтена.

Тъмните облаци над Шакира в Испания започнаха много да се сгъстяват при започване на лятото. Малко преди да стане ясно, че изпълнителката е застрашена от затвор, тя и Жерар Пике публично оповестиха края на връзката си, която продължи повече от десетилетие. Те имат двама сина - Милан (9 г.) и Саша (7 г.). Според испанските медии повода за разрива на звездната двойка е невярност, която предиздвикала колумбийката да постави точка на връзките им.

Певицата и футболистът се срещнаха малко преди Световното състезание по футбол в Република Южна Африка през 2010 година, когато Жерар Пике взе участие в клипа на парчето на Шакира "Waka Waka (This Time for Africa) " - формалната ария на шампионата. Те оповестиха, че са дружно година по-късно.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР