Колонизаторите на Луната ще живеят в нещо подобно на иглуИндийската

...
Колонизаторите на Луната ще живеят в нещо подобно на иглуИндийската
Коментари Харесай

Индия строител в Космоса, прави къщи за астронавти

Колонизаторите на Луната ще живеят в нещо сходно на иглу

Индийската организация за галактически проучвания има всички шансове да стане строител в космоса - нейни експерти в съдействие с инженери по сигурността създават жилища за астронавти на Луната, заяви Българска телеграфна агенция като цитира Лайф.

Трябва да се означи, че първото лунно населено място въобще няма да наподобява на Москва или Ню Йорк. То няма да претендира за званието най-хубава архитектурна столица отвън рамките на нашата планета.

Първите ескизи на жилищата демонстрират, че местата, където ще живеят колонизаторите на Луната, ще наподобяват значително на иглу - ледено жилище за ескимоси.

Представители на Индийската организация за галактически проучвания означават, че опитите с лунните жилища са свързани преди всичко с инспекция на свойствата на материали и разтвори, които са нужни за сглобяването на здрави и надеждни структури.

Данни за животоподдържащи системи обаче към този момент няма.

Индийските учени считат, че ще се търси решение на този въпрос, откакто концепцията за бързо строителство в условия, при които при липсва О2 и вода, откри своето приложение.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР