Колоната на ЧВК Вагнер“ се движи по магистралата в района

...
Колоната на ЧВК Вагнер“ се движи по магистралата в района
Коментари Харесай

Колоната на ЧВК „Вагнер“ се движи по магистралата в района на Воронеж

Колоната на ЧВК „ Вагнер “ се движи по автомагистралата в региона на Воронеж. Това се твърди във видео, популяризирано в канали в „ Телеграм “. Воронеж се намира на по-малко от 600 км от Москва или на към 7 часа път по автомагистралата.

Сутринта в събота Евгений Пригожин разгласи, че управлява Ростов на Дон и че е в щаб квартирата на военното командване.

Всички всеобщи събития във Воронежска област са анулирани. Областният шеф обаче твърди, че обстановката е под надзор.

Междувременно на автомагистрала М4 „ Дон “ в Московска област се готвят за „ посрещане “ на наемниците на Пригожин. Всички коли се ревизират на входа на Москва.

Руските райони всеобщо ускоряват ограниченията за сигурност. В Ростов и Воронеж — всеобщо пътищата са затворени, а всички събития – анулирани. В Москва, Московска и Липецкая области са оповестени антитерористични интервенции.

Към момента се знае, че ЧВК „ Вагнер “ е превзела централата на Министерството на защитата на Руската федерация, постройката на Министерството на вътрешните работи и няколко други значими здания в Ростов. Ростов е неподвижен, входовете и изходите на града са блокирани.

Снощи Пригожин заяви за обстрел против „ Вагнев “ от съветски войски и даде обещание да отмъсти на управлението на Министерството на защитата на Руската федерация.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР