Колкото повече приятели имате в социалната мрежа Facebook, толкова по-голяма

...
Колкото повече приятели имате в социалната мрежа Facebook, толкова по-голяма
Коментари Харесай

Приятелите във Facebook ни стресират!

Колкото повече другари имате в обществената мрежа Фейсбук, толкоз по-голяма е вероятността да бъдете уплашени, предизвестява проучване, направено от университета „ Нейпиър ” в Единбург, Шотландия. Според учените там известна част от потребителите страдат от „ доста безпокойствие ”.

Всеки десети от направеното изследване твърди, че уеб сайтът го изнервя. Трима от всеки 10 признават, че се усещат отговорни, когато отхвърлят предложения за другарство, до момента в който към 12 % изобщо не обичат да получават такива. Според доктор Кейти Чарлз, началник на проучването, хората с най-вече контакти, които отделят забележителна част от времето си, с цел да прелистват десетките страници с информация във Фейсбук, усещат най-голямо напрежение. „ Все едно се намираш в дребен новинарски канал, отдаден на теб самия.

Колкото повече са приятелите ти, толкоз по-голяма аудитория имаш възприятието, че те следи ”, изяснява доктор Чарлз. И все пак хората не са склонни да се отдръпват от Фейсбук, тъй като са уверени, че ще се лишат от някои съществени преимущества при виртуалната връзка.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР