Колкото по-висока длъжност заема човек, толкова повече лъсват всичките му

...
Колкото по-висока длъжност заема човек, толкова повече лъсват всичките му
Коментари Харесай

Русофобията на Кирил увеличи драстично русофилите в България

Колкото по-висока служба заема човек, толкоз повече лъсват всичките му дефицити. Тази известна максима важи с цялостна мощ за Кирил и цялата му компания от другари, любовници, кумци и шуранайки, уредена на основни позиции в ръководството. За седем месеца на власт тези хора потвърдиха едно-единствено нещо - нямат безусловно никаква визия от нещата, с които по този начин самоуверено се заеха. Липсва им опит, липсват им знания, липсват им качества.

И тъй като самите те към този момент осъзнават по какъв начин дефинитивно затъват в блатото на личната си незначителност, се хванаха за най-елементарното, за което се сетиха - русофобията. Не тяхната несръчност е отговорна за неуспеха им, а Митрофанова. Не шуробаджанащината ги е провалила, а злите козни на Путин. Не арогантното надменност ги е свалило от власт, а " хората на Кремъл ". Толкова плоски и семпли са тези пояснения, че даже е непристойно да излизат от устата на хора, които не стопират да се хвалят какъв брой доста документи от какъв брой влиятелни задгранични университета имат.

Тези дни пък Лена, която има класическото лъчение на надълбоко провинциална лейди Макбет, сподели, че хората, които се изказвали позитивно за Русия, получавали пари за това. Със сигурност има и такива хора, въпреки те да не са толкоз доста, колкото захранваните от американски фондации политици, анализатори, публицисти, чиито изявления и трудове са напълно в полето на антируската нервност. Само че секретарката на Кирил не загатна никакви имена и не даде никакви доказателства за думите си. Подобно държание на естествен човешки език се назовава разпространение на злословия. И никой човек с претенциите, че е интелигентен, хубав и просветен, не трябва да пада до сходно махленско равнище. Но очевидно, когато стане дума за оставане на власт най-малко още няколко седмици, всички правила отпадат и всевъзможни средства са разрешени.

Същият метод се ползва постоянно, когато стане дума за Русия. Кирил и неговите другари, които са лишени от базисни политически познания и управнически качества, считат, че русофобските приказки и дейности ще компенсират дефицитите им, ще им оказват помощ да наподобяват знаещи и можещи. Изгонването на 70 съветски дипломати и чиновници на посолството преследват точно тази цел. Вярно е, че сходни дейности се посрещат с френетични аплодисменти от жълтопаветния планктон, само че малочислеността на тази групичка изначално я лишава от голяма важност. Нормалните българи може и да не са толкоз вресливи като членовете на демократичния умнокрасивитет, само че разсъждават доста по-логично и трезво от тези, оповестили се за солта на земята.

Колкото повече Кирил и антуражът му нагазват в истеричната русофобия, толкоз повече се усилват българите, които харесват Русия.. От друга страна, " гнилият Запад " се ползваше с утвърждението на болшинството българи и никаква агитация не можеше да спре това.

През последните трийсетина години в България, както и във всички останали страни от тогавашния Източен блок се изляха колосални средства с една-единствена цел - да бъдат накарани хората да повярват, че безспорното зло съществува и името му е Русия. Не знам какъв е резултатът в другите страни, само че безусловно несъмнено мога да заявя, че в България тези пари бяха хвърлени напразно.

В медиите, финансирани от " Америка за България ", постоянно се появяват текстове, в които правоверни коментатори си скубят косите от гняв и пустосват сънародниците си, които не престават да харесват Русия. А в този факт няма нищо учудващо и извънредно. Колкото повече евроатлантическата агитация жигосва всичко съветско, толкоз повече естествени българи стартират да харесват Русия. Пропагандата, изключително тази от последните месеци, направи по този начин, че през днешния ден да харесразбираем този резултат. Когато едни, явно несъответстващи хора не стопират да ругаят някоя страна, е ясно, че благосклонностите на болшинството ще се насочат точно към нападаните, а не към нападащите. Абсолютно същия развой наблюдавахме във времената преди 10 ноември 1989 година Тогава властта не спираше да възхвалява " великия Съветски съюз " и да ругае " гнилия Запад ". Само че измежду естествените българи настроенията нямаха нищо общо с неспирната агитация. Повечето хора се присмиваха на " великия Съюз на съветските социалистически републики ", а изречения като " прекрасен ли е филмът или руски " най-добре илюстрираха преобладаващите настроваш Русия, значи да бъдеш несъгласен със статуквото, да се осмелиш да бъдеш друг, да отправиш предизвикателство към настоящите международни господари.

Именно тази елементарна истина не съумяват да вдървен Кирил и антуражът му. Само за половин година ръководство те съумяха да се окичат с лаврите на едни от най-русофобските властници в Европа. Надминаха даже такива обичайно антируски настроени елити като тези в Прибалтика и Полша. И в случай че русофобията в тези страни може да бъде разбрана поради предишното на връзките им с Русия, русофобията на българския политически хайлайф граничи с парадокса. Единственото й рационално пояснение е, че нашите ръководещи толкоз мощно държат да се харесат на началниците във Вашингтон и Брюксел, че в името на това са подготвени да се държат по най-идиотския вероятен метод. И огромният проблем на сходно държание е, че то визира цяла България. Защото поради отхвърли на Кирил и Асен да преговорарят с " Газпром " освен те, а всички българи ще плащаме двойно и тройно по-висока цена за отопление. Заради замразяването на връзките с Русия, на което фронтмените на " Продължаваме промяната " толкоз държаха, българската стопанска система ще понесе съществени удари, от което отново всички ние ще пострадаме.

Дори и Германия - страната с най-могъщата стопанска система в Европейски Съюз, към този момент се готви за режим на топлата вода, в случай че бъдат спрени съветските енергийни доставки. За това намерено предизвести немският министър на стопанската система Роберт Хабек. А какво да кажем за Българи, която е страната с най-слаба стопанска система в Европейски Съюз? Тук провалите от замразяването на връзките с Русия ще бъдат доста по-дълбоки. Хората, които направиха всичко допустимо, с цел да скарат българската и съветската страна, освен не се крият, те се гордеят с нелепостите, които направиха. И е напълно естествено тяхната малоумна русофобия да продължи да усилва броя на българите, които харесват Русия.

Източник: в. Ретро/Петър Волгин

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР