Колкото по-скоро всички в Европа признаят, че не бива да

...
Колкото по-скоро всички в Европа признаят, че не бива да
Коментари Харесай

Зеленски:  Русия иска да създаде световна ценова криза 

Колкото по-скоро всички в Европа признаят, че не трябва да има енергийна взаимозависимост от Русия, толкоз по-скоро може да бъде обезпечена сигурността на европейските пазари. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

По думите му Москва се възползва от комерсиалните връзки, с цел да шантажира европейците. Зеленски счита, че Русия желае да сътвори международна ценова рецесия и цели да стартира безпорядък на всички международни пазари.

"Тази седмица съветското управление стартира нова серия от енергийното изнудване на европейците. Спирането на газа за Полша и България е още един мотив в интерес на това, че с никой в Европа не може да резервира естествени стопански връзки. Тя употребява освен газа, само че и всички типове търговия като оръжие ", съобщи Зеленски.

Украинският президент ще се срещне с генералния секретар на Организация на обединените нации в Киев през днешния ден. Антонио Гутериш дойде нощес в Украйна, откакто във вторник в Москва беседва с Владимир Путин и с външния министър на Русия Сергей Лавров.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР