Колкото по-натоварен е един път, толкова по-висок е шансът да

...
Колкото по-натоварен е един път, толкова по-висок е шансът да
Коментари Харесай

Възможно ли е колоездачите да са причина за забавянето на автомобилистите

Колкото по-натоварен е веднъж, толкоз по-висок е шансът да закъснеете за работа. Това е един от най-важните закони, когато решите да пътувате и да избирате своя маршрут. Всяко пътешестване има и други фактори, а огромните и малко по-динамични градове са атакувани от тротинетки, колоездачи и фенове на различните способи на напредване. И в един избран миг ще открием, че всеки от нас е карал зад велосипедист или човек с тротинетка.

По някаква причина не можем да забравим и отрицателното отношение, както и обстоятелството, че нито един човек не може да бъде мълниеносен и да дава отговор на КПД-то на мотор с вътрешно горене. И тъкмо тук идва огромният въпрос – допустимо ли е колоездачите да са причина за някои тапи? Твърдението по тази тематика се появява години наред, само че една инспекция на транспортните организации дефинитивно ще постави завършек на тази концепция.

Изследване от 2020 година на транспортната организация и студенти от университета в Портланд ще уточни, че във всички градове, където има пътища без вело алея, множеството коли се движат със скорост от 1.6 км/ч повече от тези, в които има платно за колоездачи. Това е изненадало мнозина, изключително откакто виждаме по какъв начин множеството велосипедисти избират някои доста странни модели за държание на пътя, само че даже те започнаха да се възпитават през последните години, затова идва и идващият доста значим въпрос: те ли са виновни за бавната скорост на пътя?

Изследването е направено в някои от най-големите градове на Съединени американски щати и са употребявани някои от най-натоварените пътища, с цел да се открие отговор на този въпрос. Всички се чудят дали в действителност велосипедистите забавят скоростта на колите, изключително в градска среда, където няма настрана пътно платно за тях. За задачата са прегледани 6 от огромните пътни артерии, освен това в друго часово време и най-много при тапи. Избрани са коли и други транспортни средства, записана е тяхната скорост, а по-късно са добавени и хората с колела и тротинетки.

Детайлният разбор показва, че разликата в скоростта е към 1 миля в час или 1.6 км/ч с съществуването на велосипедисти на пътя. При такава толкоз „ огромна “ скорост на пътя е елементарно да се допусне, че тези участници в придвижването не могат да повлияят на трафика по никакъв метод. Следователно огромният проблем ще се крие някъде другаде и няма да има нищо общо с трафика, както и всички налични спомагателни подозрения. Логично е, че скоростта при спускания се покачва доста за колоездачите.

Дали тогава има главоболия? Не, просто е невероятно защото междинната скорост на шосеен велосипед при втурване може умерено да доближи рестриктивните мерки на пътя, само че в случай че броим експертите, те могат даже да издействат фиш за превишена скорост, освен това на кола, защото ще е доста мъчно за камерата да се опита да разбере кой от участниците на пътя е по-бърз. Нека не забравяме, че са изследвани и електрическите колела. При тяхното наличие има скорост на закъснение от едвам 500 метра в секунда.

Самото проучване е показано с една генерална цел – да се изясни на всеки велосипедист, че придвижването по пътищата изисква вярно и рационално отношение, както и вземане предвид с всички останали. За водачите остава от най-важно значение фактът, че би трябвало да бъдат в действителност задоволително положителни и рационални, когато не са единствените в транспортно средство. Нещо повече, откривателите се надяват, че най-сетне ще има малко повече съпричастност по отношение на останалите участници в придвижването. Не постоянно може да се построят такива линии, само че пък въобще не е мъчно да има малко повече внимание и почитание на хората без коли.

Дългият спор и мнения на пешеходци, водачи и всички, които имат мнение, потвърждава какъв брой неприятни хора са тези на велосипедите, които постоянно вървят в краката на някой различен. Странно е даже да търсим отговори, откакто тротоарите и пътят са непокътнати за най-различни хора, само че не и за велосипедисти. От друга страна е елементарно да видим, че вело алеята е даже място, където може да се тикат бебешки колички, вероятно да играят деца с тротинетки или да карат кънки. Имайки поради междинната скорост на велосипедист от 15-20 км/ч не е мъчно да си представим крайния резултат.

Всички проучвания демонстрират, че нито един човек не е занимателен с повече от минута, когато на пътя е срещнал велосипедист. Няма грехове, просто е нужна организация. Нека не забравяме, че показателят „ Копенхаген “ показва и 20-те града, които са допустимо най-приятелски настроени към велосипедисти. Копенхаген е преди всичко с към 60% от популацията си, която върви на работа и учебно заведение на велосипед.

Нито един град от Съединени американски щати не влиза в тази ранглиста, въпреки и Минеаполис да е получавал някакво внимание. Ванкувър и Монреал са влизали в класацията и това е още по-странно, откакто климатът въобще не е другарски. Там има задоволително запалянковци, които да одобряват студа за още едно забавно предизвикателство.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР