Колкото и да се опитваме да ги избягваме, неприятните ситуации

...
Колкото и да се опитваме да ги избягваме, неприятните ситуации
Коментари Харесай

7 трика, с които ловко ще се измъкнете от неприятна ситуация

Колкото и да се опитваме да ги заобикаляме, неприятните обстановки се случват в живота и то в най-неочакваните моменти. Дали ще бъдете сами, измежду доста хора или с обичания човек, може да се притесните от нещо във всеки един миг. Как да се справите тогава? Ето няколко трика, които ще ви оказват помощ да излезете от напрегната обстановка.

1. Кихане – може би сте попаднали в тиха конюнктура или сте на значима среща, тъкмо тогава се появява чувство, че ще кихнете. Стопирайте го като притиснете езика към зъбите. Така няма да привлечете ненужно внимание към себе си, в случай че не е моментът за това. Притиснете езика към небцето и горните зъби, задръжте за 5-10 секунди и ще стопирате кихането. Може да опитате да насочите езика и към двата предни горни зъба. Пак ще ви свърши чудесна работа.
 8 трика, които ще ви оказват помощ да се измъкнете от неуместни обстановки 8 трика, които ще ви оказват помощ да се измъкнете от неуместни обстановки
Случвало ли ви си е да изпитвате терзание с избрани хора или стартирате да хълцате преди значима среща. Подобни обстановки могат да се...

2. Спрете сълзите – може би сте се разстроили от нещо, само че сте измежду хора и не желаете те да виждат сълзите ви. Погледнете нагоре и задръжте дъха си за секунди. Издишайте постепенно и ще забележите по какъв начин ще се почувствате по-добре, а напиращите сълзи ще са изчезнали.

3. Погледнете в очите – може би сключвате договорка с някого или просто говорите с шефа си, каквато и да е обстановката, в случай че се почувствате неуверени в себе си, погледнете индивида в очите. Това може и да не ви е толкоз елементарно, имайки поради неувереността, само че в случай че го извършите, ще се почувствате доста по-добре. Необходимо е да погледнете индивида за най-малко три секунди в очите. Така ще дадете поръчка за убеденост и ще покажете, че диалогът ви вълнува.

4. При тревога – в случай че се притесните от нещо, само че моментът по никакъв начин не е подобаващ за това, стегнете цялото си тяло и след това се отпуснете. Стиснете ръцете в юмруци, напрегнете мускулите. Поемете си глътна въздух и се отпуснете.

5. Използвайте дланта си – в случай че внезапно ви се догади или ви се завие свят, тъй като сте се тормозили от нещо, успокойте се като притиснете средата на дланта си с палеца на другата ръка. Така гаденето и световъртежът ще изчезнат.
 Защо ни е належащо възприятието на позор? Защо ни е належащо възприятието на позор?
Срамът е защитна реакция и механизъм за оцеляване в група, зародил в процеса на еволюция. До този извод са стигнали американски учени...

6. Спрете хълцането – по никакъв начин не е прелестно да започнете да хълцате, до момента в който сте на работа, среща или на открито с другари. Спрете хълцането незабавно като поставите палеца в устата си и опитате да духнете. Друг трик за стопиране на хълцането е да пиете вода със запушени уши. Тук бъдете деликатни.

7. Гъдел в гърлото – в случай че това ви се случи, може да се разконцентрирате и да не съумеете да се концентрирайте над работата, която вършите сега. За да го облекчите, почешете ухото си. Така сигналът към нервните окончания ще се пренасочи към него и гъделът в гърлото ви ще спре. Изпробвайте този трик идващия път, когато усетите неприятното възприятие в гърлото си.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР