Колкото и да са хвалени яйцата, толкова са и критикувани.

...
Колкото и да са хвалени яйцата, толкова са и критикувани.
Коментари Харесай

5 мита за яйцата, които тотално ще променят мнението ви за тях

Колкото и да са хвалени яйцата, толкоз са и подложени на критика. Докато на някои хора им наподобяват като " холестеролна бомба ", други ги възприемат като съществена хранителна съставна част, само че каквито и да са те, някои обстоятелства за тях сигурно ще ви удивят.

1. Белтъците не сa задоволително хранителни.

Истината е, че в жълтъците се съдържат повече хранителни субстанции, в сравнение с в белтъците. В тях могат да се намерят витамини A, D, E, K, цинк, фолиева киселина, фосфор, калций, магнезий и омега-3 мастни киселини.

2. Яйцата не би трябвало да се мият.

Миенето на яйцето усилва риска от попадането на бактерии в него. Черупката има стотици дребни пори, които могат да се трансфорат в портал за бактериите, изключително когато яйцето е мокро. Ако в действителност желаете да измиете продуктите, директно преди използването им, водата би трябвало да бъде с по-висока температура от стайната.

3. Кафявите яйца са по-здравословни от белите.

На пазара се предлага огромно многообразие от яйца в разнообразни цветове и затова... хранителни субстанции. Всъщност цветът на яйцето зависи от породата на кокошката и няма нищо общо с питателните субстанции в него.
 Затоплете чашата си за кафе преди да го извършите. Резултатът ще ви изненада Затоплете чашата си за кафе преди да го извършите. Резултатът ще ви изненада
Първата мисъл, с която се разсънват мнозина от нас е за чаша ароматно кафе. Има един елементарен метод, посредством който можем да реализираме още по-п...

4. Яйцата би трябвало да бъдат съхранявани в кутията си.

Картонът, в който се продават яйцата, е най-хубавото място за тяхното предпазване. Той ги пази от пукнатини и в това време им обезпечава добра вентилация.

5. Храненето на кокошката дефинира наличието на хранителни субстанции в яйцето.

Качеството на яйцето се дефинира от храненето на кокошката. Ако тя употребява зелена трева или цветни храни, то яйцето, което снесе, ще бъде с по-наситен цвят на жълтъка. В противоположния случай, при липса на хранителни субстанции в диетата на птицата, жълтъкът ще бъде по-светъл.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР