Колкото и да обичаме лятото, знаем, че то може да

...
Колкото и да обичаме лятото, знаем, че то може да
Коментари Харесай

Без проблеми за кожата през лятото

Колкото и да обичаме лятото, знаем, че то може да ни изиграе неприятна смешка за красивата и здрава кожа.

Горещият въздух, насекомите, слънцето и фактът, че кожата ни е открита и изложена на въздействието на всички тези фактори, могат да доведат до неприятни последици. Кожните проблеми са постоянно срещано събитие през обичания на всички сезон.

Суха кожа

Асоциираме сухата кожа със зимата, само че и лятото не е безпощадно. Редуването на слънце и мокрене на кожата(на море или басейн) е също толкоз изсушаващо, колкото и студеното време. А да не приказваме за химикалите в басейните. Ако сте плували в басейн, щом излезете се изплакнете с чиста вода и нанесете масло за тяло. Солената морска вода не е толкоз нападателна като хлорната, само че същото важи и за нея. Не пропускайте хидратиращия лосион за тяло през лятото.

Петна, несиметричен загар

Кожата може да стане на петна и с несиметричен загар поради прекомерно излагане на слънце. Горещината може да аргументи зачервяване или неспокойствие. Най-доброто, което може да извършите, е да ограничите излагането на слънце, и, несъмнено, да носите висок слънцезащитен фактор, като не забравяте да го нанасяте на всеки два часа. Ако към този момент имате петна, най-добре посетете кожен лекар.

Прекомерна поява на пъпки

Заради жегата тялото създава повече пот и лой, което на процедура значи, че основава съвършени условия за поява на пъпки. Когато знаете, че ще се потите(разходки, спорт и т.н.), измийте лицето преди и по-късно, тъй че кожата да не е “задръстена ” от пот, нечистотия и всичко, което предизвиква акне. Използвайте почистващ артикул и слънцезащита без масла, с цел да не запушвате порите.

Раздразнения от самобръсначката

Различните раздразнения, провокирани от самобръсначката, са изключително присъщи за бикини линията поради горещината и триенете в тази зона. За да си спестите този проблем, уверете се, че самобръсначката е чиста и не е изхабена. За да избегнете замърсяването ѝ, дръжте я в зехтин и я съхранявайте отвън банята. Използвайте пяна за бръснене за сензитивна кожа или бебешко олио. Ако се появят раздразнения, кипнете няколко торбички чай от лайка, оставете ги да изстинат в хладилника за към 20 минути и по-късно ги наложете по бикини линията.

Екзема

Екземата нормално е породена от свръхреакция на организма към дразнител, който може да бъде парфюм, жегата, лосион, стрес, сухота и други. През лятото сухата и нагорещена кожа е изключително склонна към екземи, по тази причина избягвайте вероятните дразнители. По опция избирайте сенчестите места, където може да се охладите, а в случай че се чувствате стресирани(което е фактор за кожни проблеми), пробвайте да успокоите съзнанието си с медитация, да вземем за пример.

Килограмите се топят по-лесно през лятото
Без повече фалове с автобронзанта

Храните, които се оправят с несъвършенствата по кожата

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР