Колко тежи животът ти? Представи си за момент, че носиш

...
Колко тежи животът ти? Представи си за момент, че носиш
Коментари Харесай

Колко тежи животът ти

Колко тежи животът ти? Представи си за миг, че носиш раница. Искам да усетиш презрамките на раменете си. Усещаш ли ги? Сега желая да я напълниш с всичките неща, които имаш в живота си.

Започни с дребните. Нещата по рафтовете и чекмеджетата, дрънкулките, сбирките. Усети тежестта с повишаването й. Тогава започни да добавяш по-големи неща – облекла, трапезни уреди, лампи, чаршафи, тв приемника ти.

Раницата би трябвало да е много тежичка в този момент. И ставаш по-голям. Диванът ти, леглото, кухненската маса. Събери ги всички там. Колата, постави и нея вътре. Домът ти, без значение дали е дребен апартамент или къща с две спални. Искам да събереш всичко в раницата си. Сега се пробвай да вървиш. Трудно е, нали? Ето това си предизвикваме всекидневно. Претоварваме се, до момента в който най-после не можем да мръднем. И с цел да сме наясно, придвижването е живот.

Сега ще запаля тази раница. Какво искаш да извадиш от нея? Какво искаш да извадиш? Снимки? Снимките са за хора, които не могат да помнят. Изпий малко гинко и остави фотосите да изгорят. Всъщност, остави всичко да изгори и си показа, че на следващия ден се събуждаш без нищо. Някак си е ободряващо, нали?

" Високо в небето " (2009),

акомодация по едноименния разказ на Уолтър Кърн.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР