Колко ще ни струват предстоящите празници и има ли още

...
Колко ще ни струват предстоящите празници и има ли още
Коментари Харесай

Колко ще ни струват предстоящите празници

Колко ще ни костват идните празници и има ли още свободни места по курорти те у нас и в чужбина?

На прага на най-празничния месец – декември – ще създадем сметката за идните 8 декември , Коледа и Нова година. Очаква ни натоварени откъм страсти, само че и откъм разноски дни. Първо взор към най-близкия празник. 8 декември в Рим, Дубай и Париж или 8 декември в Банско, Боровец и Пампорово? Очакванията са 208 000 студенти да честват на 8 декември. От тях 25 000 ще се възползват от туристически услуги.

Средно в родните планински и спа курорти един студент ще похарчи 86 лева Като най-солена ще е сметката за морските ни курорти. В планинските ни курорти – приблизително ще се харчи сред 75 и 165 лева, а в спа хотелите – празникът ще излезе на младежите сред 45 и 125 лева Най-икономичният вид остават фамилните хотели и къщите за посетители – към 45 лева Да погледнем и сметката за празнуване в чужбина. Средно – 280 лева Като в по-близките дестинации 8 декември ще коства към 115 евро. А студентски празник в някоя от огромните европейски столици ще ни излезе 450 евро.

Бърз взор и към офертите за Коледа и Нова година. Ако към момента не сте създали своя избор – ето потребна информация за цените и свободните места. И макар че това са най-вече фамилни празници – упованията са на път за Коледа да тръгнат 480 000 души – от тях 120 000 – в чужбина. Новогодишните празници отвън дома си ще посрещнат 520 000 българи – 120 000 – са избрали да отброят последните секунди на годината - зад граница. Колко приблизително ще похарчим – у нас – 285 лева, а в чужбина – 495 лева

Общо за пътешестване и празнуване към Коледа и Нова година – джобът ни ще отънее със 175 млн. лева Ето и цените на пакетите – те стартират от 155 лева в фамилните хотели и къщи за посетители и доближават до 1650 лева в първокласните хотели в планинските ни курорти. В чужбина – най-евтино ще посрещнем Новата година в прилежащите страни – пакетите стартират от 115 евро, в европейските столици, където празненствата са много обилни, - 450 евро, а ето и офертите за феновете на екзотичните дестинации - Куба (1470 евро), Виетнам и Камбоджа (2549 евро). 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР