Колко са българите в екипажа на легендарния Ориент Експрес“?Въпросът излезе

...
Колко са българите в екипажа на легендарния Ориент Експрес“?Въпросът излезе
Коментари Харесай

Русенка е единствената българка, част от екипажа на „Ориент Експрес“

Колко са българите в екипажа на именития „ Ориент Експрес “?

Въпросът излезе на дневен ред, когато русенката Мариета Нарова е писала до редакцията на вестник, с цел да опровергае репортаж по една от националните малките екрани за единствения, съгласно създателя му, българин, част от обслужващия личен състав на именития трен.

„ Искам да поправя една несправедливост…, тъй като доста скъпа за мен госпожица от Русе също работи на въпросния трен и е единствената жена българка. Казва се Рени Драгнева “, написа ни Мариета Нарова.

Нещо повече, читателката е изпратила и настоящи фотоси, направена на русенската гара на 3 септември, когато околните на Рени пристигнали да се видят с нея, въпреки и за късото време, преди потеглянето на влака.

Рени Драгнева е на 21 години, приключила е Дойче шуле в Русе. Живее в Италия и учи в университета Ca' Foscari във Венеция. На борда на Venice - Simplon Orient Express (каквото е цялостното име на именития „ Ориент Експрес “) се качва през 2021 година, там работи като senior steward. Владее четири езика - български, британски, немски и италиански.

„ Много е щастлива, че има тази специалност, и ми сподели, че доста обича този трен “, спестовно споделя нейната близка и добавя, че момичето към момента не е фамилно, само че си има другар.

Свързваме се с Рени и естествено журналистическото ни любознание я затрупва с куп въпроси. Намираме я, обаче, на следващото пътешестване, по време на което, като при всяка работа, часовете и минутите ѝ са разчетени.

„ При първа опция ще Ви пиша по-обстойно за моята история с влака Venice - Simplon Orient Express “, дава обещание Рени, а ние оставаме с упованието да научим повече за това по какъв начин е попаднала на това фантастично място. Какво е жилото и меда да работиш на влака, за който мнозина считат, че съществува единствено в криминалетата. С какви хора се среща там, завързват ли се другарства на борда, а за какво не и любов…

За всичко това Рени дава обещание да ни опише скоро. Засега единствено помоли да споменем сътрудника ѝ Николай Симеонов, другият българин, с който работят дружно на „ Ориента “ и с който като сънародници се схващат отлично. Ето, загатваме го, тъй като българите на този именит трен въпреки всичко са двама – великотърновчанинът Николай и русенката Рени.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР