Колко пъти сте гледали „Дяволът носи Прада“? Колкото и да

...
Колко пъти сте гледали „Дяволът носи Прада“? Колкото и да
Коментари Харесай

Време за четене: скандалната, разголваща и бляскава история на Нейно Величество Ана Уинтор

Колко пъти сте гледали „ Дяволът носи Прада “? Колкото и да ви е обичан, време е да се запознаете с оригинала – същинската история на Ана Уинтор, дамата, въодушевила емблематичния облик на героинята на Мерил Стрийп в паметния филм. От 13 юли биографията „ Ана Уинтор. Живот на първия ред “ излиза на български език – скандална, разголваща и блестяща – с цел да разкрие лицето на дългогодишната основна редакторка на „ Вог “ .

Авторът на книгата, професионалният биограф Джери Опенхаймер, разкрива пикантни детайлности за живота на стилната икона, която десетилетия наред разрушава клишетата. В България „ Живот на първия ред “ е с логото на издателство „ Кръг “ и във превъзходния превод на Пейчо Кънев, а изящната корица е дело на Милена Вълнарова.
 9 обстоятелството за кино лентата „ Дяволът носи прада “, които може би не знаете  9 обстоятелството за кино лентата „ Дяволът носи прада “, които може би не знаете  9 обстоятелството за кино лентата „ Дяволът носи прада “, които може би не знаете  9 обстоятелството за кино лентата „ Дяволът носи прада “, които може би не знаете
Тя е амбициозна, студена, изискваща, перфекционистка – най-влиятелната жена в света на модата, тя е Ана Уинтoр, основен редактор на „ Вог “ – международната фешън библия. Със своя коренен метод и грабителски усет към стилния бизнес, тя съумява да се задържи на поста от 1988 година до през днешния ден. В свят, доминиран от мъже, Уинтор се трансформира по едно и също време в най-авторитетния и най-страховит редактор в сектора. Думата й е закон за звезди, политици и предприемачи, а лицето й е емблематично за поп културата и стилната журналистика; безконечната прическа „ фасул каре “ и неотменните тъмни очила тя трансформира в безспорна класика.

Ана Уинтор тотално разрушава наложените стандарти още с първата корица, която прави за „ Вог “ – момиче, облечено в деним. Това нейно решение прекатурва света на модата с главата надолу. Тя даже получава позвъняване от печатницата, с цел да я попитат дали не е станала неточност. Но тъкмо този коренен метод я прави звезда.

Как Уинтор се издига до върха без да има особени гении? Колко подло и безскрупулно е постъпвала по пътя натам? Както и в предходните си биографични книги, Опенхаймер разнищва всяко кътче от предишното – организира десетки изявленията със остарели съученици, другари, някогашни любовници, далечни родственици, бизнес врагове, сътрудници и всеки, който би разполагал даже с парченце от истината. Той деликатно изследва постоянно шокиращата житейска история на тази загадъчна икона, с цел да сглоби целия пъзел за читателя в „ Живот на първия ред “.

 книга Ана Уинтор Издателство Кръг

„ По-добро от художествено произведение! “ - „ Ню Йорк Поуст “

„ Биография, която препуска лудешки през живота й... В „ Живот на първия ред “ господин Опенхаймер сервира ястие, тъкмо както направи с биографията на Марта Стюарт от 1997 година А това, което той сервира, е много сочно. “ - „ Ню Йорк Обзървър “

Джери Опенхаймер е американски публицист, създател на тринайсет биографии на известни персони, измежду които Хилари и Бил Клинтън, Марта Стюарт, клана Хилтън, семейство Кардашиян и други. Освен биограф, Опенхаймер е работил и на разнообразни позиции в медиите, в това число като проверяващ публицист и продуцент на документални филми и телевизионни новинарски излъчвания.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР