Колко е хубаво най-после да се наслаждаваме на топлите слънчеви

...
Колко е хубаво най-после да се наслаждаваме на топлите слънчеви
Коментари Харесай

Грижа за кожата и косата под жарките слънчеви лъчи

Колко е хубаво най-сетне да се любуваме на топлите слънчеви дни!

Но непремереното излагане на слънце бързо може да докара до мъчително изгаряне на кожата. Какво предлагат Шуслеровите терапевти при сходни нормални за летните месеци недоволства показа.

Как да преценим тежестта на изгарянето?

Зачервената, мъчителна кожа след излагане на слънце са признаци на леко до умерено слънчево изгаряне. Засегнатите кожни сектори като че ли „ парят “, кожата е „ напрегната “, суха, сензитивна.

Ако обаче кожата е мощно зачервена, появят се мехури, отичане, а кожата стартира да се лющи, към този момент става дума за по-тежко слънчево изгаряне. Възможно е то да е съпроводено с нараснала температура, настинка, гадене и други В тези случаи е належащо да се потърси помощ от медицински експерт.

Как да подпомогнем естествената регенерация?

Лекото до умерено слънчево изгаряне може да се повлияят бързо и дейно с естествени средства. Като при всяко изгаряне, охлаждането и дълбоката хидратация са от първостепенно значение.

При първи признаци на зачервяване и мъка на кожата може да се приложи локално Шуслеров мас №3 Ферум фосфорикум върху засегнатите сектори. В Шуслеровата терапия минералната сол №3 е средство за първа помощ при контузии, пострадвания, изгаряния заради нейния бърз обезболяващ резултат и за бързо преодоляване на възпалителни процеси. Железният фосфат доставя клетките с задоволително О2, подтиква обмяната на веществата и по този метод форсира възобновяване. Локалното му приложение е паралелно с приема под формата на таблетки – добре е да се комбинират сол №3 и сол №8 Натриум хлоратум (за предотвратяване от дехидратация). Приемат се по 1 табл. от всяка сол на всеки час до настъпване на усъвършенстване, а мехлемът се нанася неколкократно през първите дни.

Друг постоянно срещан нежелателен резултат от слънчевите лъчи е появяването на пигментни петна по кожата. Те могат да ни изненадат както след еднократно слънчево изгаряне, по този начин и с натрупването на продължителни слънчеви бани по време на лятната отмора. За да се предпазим от появяването им, може да помогне Шуслерова сол №6 Калиум хлоратум, която подкрепя равномерното систематизиране на меланина в кожата и защищава от нарушавания в пигментацията. Можем да комбинираме приложението на солта под формата на таблетки и крем, като одобряваме 3 пъти по 2 табл. на ден Шуслерова сол №6 – през целия интервал на интензивно излагане на слънце, а мас №6 нанасяме 2 пъти на ден върху места с хиперпигментация.

Минерална отбрана за кожата и косата

Слънчевото изгаряне е мощен стрес за клетките, които претърпяват огромна загуба на течности. Това незабавно се вижда по чувството като че ли кожата е стегната, напрегната. Структурата на косъма също се въздейства от ултравиолетовата радиация. Ето за какво е значимо да подпомогнем тялото да контролира салдото на течностите и ежедневното възобновяване на клетките.

Комбинацията от трите Шуслерови соли №1 Калциум флуоратум, №8 Натриум хлоратум и №11 Силицея е ефикасна поддръжка в този аспект. С тяхна помощ регенерацията на кожата и косата може да бъде задействана и подсилена по натурален път. Сол №1 да вземем за пример се съдържа в клетките на най-горния пласт на кожата и придава на тъканта нужната разтегливост и неотстъпчивост. Солта за баланс на течностите – сол №8, е значима за поддържането на добра хидратация в организма. А като конструктивен детайл на съединителната тъкан, сол №11 обезпечава нужната издръжливост и резистентност. Комбинацията на тези три минерални соли се употребява в Шуслеровата терапия за незабавна хидратация и регенерация на организма в интервали на интензивно излагане на слънце. Солите се пият по 3 табл. от всяка, разпределени заран, обед и вечер. При деен метод на живот – за облекчение, всички таблетки могат да бъдат разтворени в бутилка вода, която да се изпие в границите на няколко часа денем.

Как работят Шуслеровите соли?

При съществуване на избрани минерални дефицити в тялото, минералните соли, основани от доктор Вилхелм Шуслер през 19 век, подтикват саморегулацията на организма и клетъчния метаболизъм по натурален път. По този метод се подтиква регенерацията на кожата и косата, изтощени или повредени след дълготрайно излагане на слънце.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР