Колко често да мием зъбите си? Знаем, че миенето на зъбите

...
Колко често да мием зъбите си?
Знаем, че миенето на зъбите
Коментари Харесай

Кога и как да миете зъбите си?

Колко постоянно да мием зъбите си?

Знаем, че миенето на зъбите е доста значимо за унищожаване на остатъците от храна и бактериите. То също по този начин служи за унищожаване на неприятен мирис и попречване на болести. Въпреки това, може да не сте сигурни по кое време е най-добре да си миете зъбите, тъй като някои зъболекари ни споделят едно, а други нещо напълно друго. Продължете да четете, с цел да разберете по кое време е най-добре.

Зъбната хигиена е доста значима, с цел да подсигуряваме, че имаме здрави и мощни зъби.

За вярно разчистване е належащо да спазвате рутинно миене и изплакване няколко пъти дневно. Освен това е належащо да ходите на ортодонт  за надълбоко (професионално) разчистване и махане на зъбен камък един път годишно.

Ако имате въпроси по отношение на това по какъв начин да си миете зъбите, какъв брой постоянно и по какъв начин да употребявате четката за зъби, тогава зъболекарят ще ни даде отговорите, от които се нуждаете. По същия метод те могат да обяснят най-хубавата техника за премахване на остатъците от храна.

Вечерното миене е най- значимото

Необходимо е да миете зъбите си 2 до 3 пъти дневно.

Вечерното миене е по-важно от дневното.

Защо? На първо място, тъй като сме натрупали храна от храненията си през целия ден, и второ, тъй като до момента в който спим, произвеждаме по-малко слюнка.

Когато няма доста слюнка, устата ни не е толкоз чиста и са по-уязвими към бактерии, които създават плака, сензитивност на венците, кухини или неприятен мирис.

Жизненоважно е да сте поредни във връзка с хигиената на зъбите и да не забравяте никакво миене. Дори и да сме доста изтощени не подценявайте миенето преди лягане, тъй като може да се окаже от основно значение за вашите зъби.

Действието на бактериите в устата ни

Около 600 разнообразни типа бактерии живеят в устата ни. Някои от тях са потребни и оказват помощ за поддържане на здравето; други предизвикват болести (включително гингивит, пародонтит и кариес).

Бактериите непрестанно се пробват да се „ прилепят ” към зъбите ни и с цел да избегнем това, ние би трябвало да си мием както зъбите, по този начин и езика си. По този метод подкрепяме производството на слюнка. Тези микроорганизми създават киселини през целия ден, изключително до момента в който се храним и даже след миене.

Важно е също по този начин миенето на езика, с цел да  им попречим да намерят подобаваща среда за развиване. Миенето преди лягане е главният инструмент, с който разполагаме за попречване на болести на зъбите и устната празнина.

От друга страна, в случай че си легнем без да си мием зъбите, на идващия ден дъхът ни ще бъде нетърпим. Защо? Защото храната, която сме яли през нощта, ще се разложи в устата ни и в случай че прибавим към това понижената секреция на слюнка…

Крайният резултат е халитоза (в случай, че се дължи единствено на липса на джука хигиена, а не на стомашен проблем).

Инфо: Steptohealth/pixabay

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР